Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

Rexroth удължи живота на електромеханичните цилиндри EMC с 25%

18.05.2017   |   Технологии
 

Rexroth удължи експлоатационния живот на електромеханичните цилиндри EMC с до 25% при запазване на същите размери, съобщават от Бюро за Развитие Техника, основен търговски и сервизен партньор на Bosch Rexroth за България. Това понижава разходите за жизнения цикъл и намалява усилията за поддръжка на крайните потребители. Същевременно производителят редуцира минималната дължина на цилиндъра и намали необходимото инсталационно пространство с до 22%, което позволява на конструкторите да създават още по-компактни решения, допълват от компанията.

"Готовите за монтаж EMC електромеханични цилиндри се състоят от анодирани алуминиеви корпуси в стандартни ISO размери с вградени СВД задвижвания. Благодарение на непрекъснато оптимизираните производствени процеси, Rexroth значително увеличи капацитета на диманично натоварване на задвижващия винт и така удължи номиналния живот на електромеханичния цилиндър с до 25%. Конструкторите вече имат възможност да използват по-малък размер със същите характеристики, което им позволява да намалят разходите. Rexroth валидира новите стойности в изпитания за цялостно напрежение и жизнен цикъл при различни условия на употреба. В същото време е намален и минималният ход на цилиндъра във всички размери с до 50%. Това означава, че в най-малкия вариант минималният ход, който може да бъде поръчан, е само 30 мм", информират от БР Техника.

Конструкторите могат да подбират своите персонализирани варианти на EMC чрез само няколко стъпки на уебсайта на Bosch Rexroth в новия инструмент LinSelect. След избора и оразмеряването потребителите преминават към онлайн CAD конфигуратора, който поема конфигурационните данни.

Електромеханичните цилиндри предлагат много предимства чрез възможностите, осигурени от цифровото управление на електрическите задвижвания. Потребителите могат да изберат оптималното и цялостно решение за широка гама от приложения. ЕМС семейството от Rexroth се състои от седем размера, като най-големият вариант, EMC100-XC-2, има сили на натиск до 56 kN. Всички версии могат да бъдат поръчани с датчик за измерване на сила в края на буталния прът, обясняват от БР Техника.

     
Източник: БР Техника

Ключови думи: БР Техника   Бюро за Развитие Техника   Bosch Rexroth   електромеханични цилиндри  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииВидео на седмицатаПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...