Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

XYZ Академия отваря врати в Икономическа зона София-Божурище

27.07.2017   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

През есента, в една от най-бързо развиващите се промишлени зони в България – Икономическа зона София–Божурище, ще отвори врати център за обучение и квалификация в областта на машиностроенето – XYZ Академия, информираха за IndustryInfo.bg нейните организатори инж. Иван Вълков и инж. Стефан Мичев. "Първият у нас модерен, изцяло специализиран център се простира на площ от 400 m² и включва учебни зали, хале и офис, които ще бъдат оборудвани с последно поколение техника за бързо и практическо усвояване на нови знания", поясни инж. Вълков.

"В момента работим по завършването на електроинсталацията, IT мрежата, СОТ/видеонаблюдението, LED осветлението и т. н. Започнахме и етапа на обзавеждането. Очаква се изграждането на центъра до ниво "Функционалност" да завърши до края на лятото и той да отвори врати в края на септември – началото на октомври т. г.", сподели още той. Изборът на локация на Академията също не е случаен, подчертават организаторите му.

XYZ Академия осигурява обучение според индивидуалните изисквания и потребности на всеки курсист, като програмите са изцяло ориентирани към практиката. Курсовете са с различна продължителност и тематика, в т.ч. стругарство, фрезоване, работа и програмиране на машини с ЦПУ, както и по-специфични теми в областта на мехатрониката, роботизацията, автоматизацията и др. Желаещите могат да се възползват още и от обучения за работа с последно поколение CAD/CAM/CAE софтуерни продукти като например SolidWorks, ESPRIT и др.

Инструкторите на XYZ Академия са специалисти с дългогодишен опит в областта на машиностроенето, като самите те са обучавани и продължават да развиват знанията си във водещите индустриални лидери по концепцията "Train the Trainer".

"Вече успешно преминахме курсове за Sinumerik Operate Turning и Sinumerik Operate Milling в Siemens Германия, като за това има съществена заслуга г-н Петър Кацаров от Siemens България. Това е дългосрочен процес на обучение, който ще продължим", коментира инж. Вълков. "Чрез тези обучения имаме квалификацията на сертифицирани инструктори (Certified Trainers). Крайната ни цел е да станем оторизиран/сертифициран партньор на Siemens в обучението с ЦПУ машини (Authorized/Certified CNC Training Partner), така че всички желаещи могат да разчитат на нас за обучения по отношение на програмиране със Siemens Sinumerik CNC", добави той и уточни, че с академичния колектив на центъра планират да преминат и обучения от Fanuc, Heidenhain, Mitsubishi и др.

"През 2017-2018 г. центърът за обучение има намерение да изгради и on-line система за тестове. Тя, най-вероятно, ще бъде реализирана съвместно с нашия партньор CIMCO", разкри още той.

     
Източник: XYZ Академия

Ключови думи: XYZ Академия   SolidWorks   ESPRIT   машиностроене   Fanuc   Heidenhain   Mitsubishi   CIMCO  

SpaceCAD
DMG MORI
Подобни статии
hofmann
РАИС
Galika
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Проекти
DMG MORI mobile

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииОбяви за работаРеализацииСъбитиятаТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...