Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

XYZ Академия отваря врати в Икономическа зона София-Божурище

27.07.2017   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

През есента, в една от най-бързо развиващите се промишлени зони в България – Икономическа зона София–Божурище, ще отвори врати център за обучение и квалификация в областта на машиностроенето – XYZ Академия, информираха за IndustryInfo.bg нейните организатори инж. Иван Вълков и инж. Стефан Мичев. "Първият у нас модерен, изцяло специализиран център се простира на площ от 400 m² и включва учебни зали, хале и офис, които ще бъдат оборудвани с последно поколение техника за бързо и практическо усвояване на нови знания", поясни инж. Вълков.

"В момента работим по завършването на електроинсталацията, IT мрежата, СОТ/видеонаблюдението, LED осветлението и т. н. Започнахме и етапа на обзавеждането. Очаква се изграждането на центъра до ниво "Функционалност" да завърши до края на лятото и той да отвори врати в края на септември – началото на октомври т. г.", сподели още той. Изборът на локация на Академията също не е случаен, подчертават организаторите му.

XYZ Академия осигурява обучение според индивидуалните изисквания и потребности на всеки курсист, като програмите са изцяло ориентирани към практиката. Курсовете са с различна продължителност и тематика, в т.ч. стругарство, фрезоване, работа и програмиране на машини с ЦПУ, както и по-специфични теми в областта на мехатрониката, роботизацията, автоматизацията и др. Желаещите могат да се възползват още и от обучения за работа с последно поколение CAD/CAM/CAE софтуерни продукти като например SolidWorks, ESPRIT и др.

Инструкторите на XYZ Академия са специалисти с дългогодишен опит в областта на машиностроенето, като самите те са обучавани и продължават да развиват знанията си във водещите индустриални лидери по концепцията "Train the Trainer".

"Вече успешно преминахме курсове за Sinumerik Operate Turning и Sinumerik Operate Milling в Siemens Германия, като за това има съществена заслуга г-н Петър Кацаров от Siemens България. Това е дългосрочен процес на обучение, който ще продължим", коментира инж. Вълков. "Чрез тези обучения имаме квалификацията на сертифицирани инструктори (Certified Trainers). Крайната ни цел е да станем оторизиран/сертифициран партньор на Siemens в обучението с ЦПУ машини (Authorized/Certified CNC Training Partner), така че всички желаещи могат да разчитат на нас за обучения по отношение на програмиране със Siemens Sinumerik CNC", добави той и уточни, че с академичния колектив на центъра планират да преминат и обучения от Fanuc, Heidenhain, Mitsubishi и др.

"През 2017-2018 г. центърът за обучение има намерение да изгради и on-line система за тестове. Тя, най-вероятно, ще бъде реализирана съвместно с нашия партньор CIMCO", разкри още той.

     
Източник: XYZ Академия

Ключови думи: XYZ Академия   SolidWorks   ESPRIT   машиностроене   Fanuc   Heidenhain   Mitsubishi   CIMCO  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...