Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

FANUC представи своя R-30iB Plus контролер за роботи

07.08.2017   |   Технологии
 

FANUC представи своя нов контролер за роботи R-30iB Plus на ежегодното си фирмено събитие Open House, което т. г. се проведе през април в централата на компанията в Япония. Новият контролер R-30iB Plus разполага с нов iPendant (операторски пулт) дисплей с повишена разделителна способност и подобрена функционалност.

"Потребителският интерфейс iHMI представлява екран със символи за интуитивно интерактивно насочване при настройки и програмиране. От началната страница могат да се извикат ръководства за програмиране и поддръжка, което позволява по-лесно използване на роботите. Структурата на изображенията е сходна с предходните контролери . Приемствеността позволява по-ефективно опознаване на новия продукт. Ръководството за програмиране дава възможност на нови потребители да създадат програма само за 30 минути. Новият HMI улеснява също настройването и поддръжката на системата, подобрявайки ефективността и надеждността ѝ", съобщават от FANUC.

От компанията поясниха още, че обновените хардуер и софтуер в новия контролер дават възможност за по-бърза обработка на данните и съкращаване на работните цикли. С повишаване на скоростта на обратната връзка по позиция се подобрява и точността на роботите. Приложения като лазерното рязане и заваряване стават по-точни и надеждни.

"Функцията за визуализация на R-30iB Plus има нов интерфейс за камера, който увеличава четири пъти скоростта за предаване на изображения, както и опростен кабел. С подобренията потребителските настройки на визуализиращата система са опростени и по-ефективни", допълниха от FANUC.
 

     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   R-30iB Plus   контролер за роботи  

Област: Технологии  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииВидео на седмицатаПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...