Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Немска машиностроителна компания проявява интерес за разкриване на производствена база във Видин - 30.08.2017

30.08.2017   |   Начало»Бизнес
 

Водеща немска компания от машиностроителния сектор проучва възможността за разкриване на производствен и логистичен център на над 20 декара площ до Видин, като преговорите са в напреднала фаза, съобщи заместник-министърът на икономиката Александър Манолев по време на дискусия за демографските и социални проблеми в област Видин. Интерес към изграждане на завод в Индустриална зона Видин има и от страна на производител на електронни компоненти за автомобилостроенето.

Според зам.-министър Манолев Индустриална зона Видин е една от най-перспективните в цяла България и е особено атрактивна за компании от Централна Европа заради възможността да се използва река Дунав като транспортна връзка, наред с наличната автомобилна и железопътна инфраструктура. Той подчерта, че важна стъпка за развитието й е отменената забрана за продажба на терени и отстъпване правото на строеж в индустриалната зона.

По време на събитието стана ясно още, че в ОП "Иновации и конкурентоспособност" е заложена хоризонтална цел за насърчаване на икономическото развитие на областта. Около 30% от всички сключени договори по програмата, на обща стойност от над 264 млн. лв, се изпълняват в Северозападна България, обобщи зам.-министър Манолев.

     
Източник: МИ

Ключови думи: МИ   машиностроене   индустриална зона Видин  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...