Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

Rexroth представи нови управления за заваръчни системи

10.10.2017   |   Технологии
 

Rexroth представи новите управления за заваръчни системи от серия PRC7000, отличаващи се с висока експлоатационна готовност и модулен дизайн, съобщават от Бюро за Развитие Техника, основен търговски и сервизен партньор на Bosch Rexroth за България. Серията включва предназначеното за релефно електросъпротивително заваряване на стомана управление PRC7300 и PRC7400 за електросъпротивително точково заваряване на алуминий.

"Адаптивните управляващи алгоритми на PRC7000 гарантират възпроизводимо и високо качество при заваряване на листи с различна дебелина – от стоманени до алуминиеви. Управленията PRC7000 са готови за хоризонтални и вертикални мрежи в Industry 4.0 среди. Клиентите могат физически да разделят компютъра и потребителския интерфейс от заваръчната клетка, а многопроцесорната архитектура увеличава скоростта на пренос на данни без това да се отразява на управлението на заваръчния процес. Контролерът обменя данни със системи от по-високи нива с всички стандартни Ethernet протоколи в реално време и поддържа WLAN. Вграденият уебсървър позволява и безжична работа и диагностика на контролера през смартфон или таблет", информират от БР Техника.

Новите софтуерни инструменти и модулен дизайн на системите намаляват времето за пускане в експлоатация и пренастройка с до 90%, поясняват още от компанията. Интегриран като стандарт приложен слой позволява лесна и целева адаптация на интерфейса на робота. Налична е и вътрешна шина за свързване на електрически серво пистолет и периферни устройства, което намалява усилията за монтаж и предоставя възможност за превантивна поддръжка. Отворените интерфейси за процеса, интеграцията на робота и комуникацията правят системата подходяща за широка гама автоматизирани структури и Industry 4.0 среди.

Софтуерът PRI7000 за пускане в експлоатация, опериране и диагностика управлява множество контролери посредством едно хардуерно устройство. Това опростява експлоатацията с интуитивни Windows- и уеб-базирани приложения. Новите комуникационни интерфейси намаляват времената на отговор и изчакване, а управлението може да съхранява до 10 000 заваръчни програми.

От БР Техника информират, че силовата електроника на PRC7000 намалява загубата на енергия, което е позволило на разработчиците да използват по-малки охладители. Компактният размер е с 30% по-малък от този на предходното поколение. В същото време новият контролер повишава енергийната ефективност. Той консумира до 30% по-малко енергия по време на заваряване и до 50% по-малко енергия при работа на празен ход. Главният контролер може да включи заваръчните контролери в режим на изчакване по време на паузи в производството и да ги активира отново чрез fieldbus протокол.

     
Източник: БР Техника

Ключови думи: БР Техника   Бюро за Развитие Техника   Bosch Rexroth   заваръчни системи  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииВидео на седмицатаПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...