Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

Rexroth обяви трето поколение на линейните модули MKK и MKR

18.10.2017   |   Технологии
 

Третото поколение на линейните модули MKK и MKR от Rexroth предоставя значително разширена гама от възможности за оборудване, като същевременно се запазват компактните размери от предходните серии, съобщиха от Бюро за Развитие Техника, основен търговски и сервизен партньор на компанията у нас. Готовите за монтаж линейни оси са пригодени за свързване към системи за централно смазване. В корозионно устойчивите варианти, твърдо хромирани СВД задвижвания и сачмени релсови направляващи гарантират висока издръжливост на химикали.

Линейният модул се състои от корпус от анодиран алуминий с вградени сачмени релсови направляващи и възможност за СВД или ремъчно задвижване. Rexroth предлага и двата вида задвижвания за новото поколение модули, първоначално с размери 65, 80 и 110. Те са заменяеми с предишните версии в същите размери без да са необходими значими конструктивни промени. Като готови за монтаж компоненти, линейните модули редуцират усилията за монтаж за всички видове машини и системи, информират от БР Техника.

"Rexroth отговаря на тенденцията за автоматизация на дейностите по поддръжката със системи за централно смазване, които допринасят за удължаване експлоатационния живот на осите. Съответстващите компоненти, СВД и танкети, са пригодени за смазване с течна грес или масло. Ако потребителят използва свои собствени смазочни течности, то съответните компоненти на линейните модули могат да бъдат поръчани само с корозионна защита, а цялостното първоначално смазване да бъде довършено самостоятелно. Стандартната версия на линейния модул се доставя от производителя с първоначално смазване и готова за употреба", обясняват от БР Техника.

При приложения, при които е необходима повишена корозионна устойчивост, твърдо хромираните СВД, профилирани направляващи и танкети могат да издържат на вода и агресивни химикали. Лентовите капаци от неръждаема стомана с нов магнитен профил усилват устойчивостта на различни среди и повишават издръжливостта на охлаждащи и смазочни течности например.

Rexroth доставя линейния модул във вариант със СВД с дължини до 5400 мм. Винтова опора предотвратява вибрациите при високи обороти от 4000 мм натам, което прави модула подходящ за силно динамични приложения. Линейните модули с ремъчно задвижване се предлагат с дължини до 9400 мм, допълват от БР Техника.

Измервателната система IMS-A може да бъде интегрирана в модулите с размери 80 и 110. При стартирането на системата, тя засича точната позиция на осевата шейна директно и без цикъл за насочване. IMS-A работи без да води до износване и е устойчива на замърсявания и електрически полета, подчертават от БР Техника.

     
Източник: БР Техника

Ключови думи: БР Техника   Бюро за Развитие Техника   Rexroth   Bosch Rexroth   линейни модули  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...