Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Обявиха победителите в конкурса "Леярна на годината – 2017"

25.10.2017   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 12 и 13 октомври т. г. в Дряново се проведе традиционната годишна среща на фирмите, членуващи в Съюза на леярите към браншовата камара по машиностроене, на която бяха връчени наградите от тазгодишното издание на конкурса "Леярна на годината". Конкурсът отличава фирми, направили инвестиции в ново, високопроизводително и по-безопасно за работа оборудване и обучение на квалифициран персонал за работа с него.

За леярна на 2017 г. бе обявена фирма Прогрес за въвеждане в експлоатация на автоматична формовъчна линия за бентонитови форми, две съвременни индукционни пещи и ново поколение квантометър за химически анализ на топилки. На второ място в конкурса бе отличена Метаком-СЛЗ-инвест за въвеждане в експлоатация на смесители с непрекъснато действие, инсталация за сепариране на хромитови пясъци и инсталация за рециклиране на формовъчни смеси по алфа-сет процес. Трето място зае Випом за въвеждане в експлоатация на два смесителя с непрекъснато действие за фуранови смеси с възможност за управление скоростта на втвърдяване и на инсталация за рециклиране на фуранови смеси.

В годишната среща взеха участие над 50 ръководители и специалисти от леярски фирми, които обсъдиха перспективите, приоритетите и предизвикателствата пред леярските фирми в Европа, тенденциите в цените на основните леярски материали, както и някои проблеми, влияещи върху качествата на отливките и начините за тяхното предотвратяване.

     
Източник: ББКМ; снимка: Прогрес

Ключови думи: ББКМ   Съюз на леярите   леярни  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...