Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

DÜCHTING Group представи нов материал с висока износоустойчивост

SICcast Mineralguss, като част от DÜCHTING Group, разработи SICcastplus® – патентован керамичен материал на основата на силициев карбид (SiSiC), който съчетава най-висока износоустойчивост с издръжливост на химическо въздействие и температури до 1100°C, съобщават от Икома, представител на DÜCHTING Pumpen у нас. След проведените изпитвания, извършени с подкрепата на реномирани научноизследователски институти по материалознание, предстои фазата на индустриално приложение на материала, който се отличава с твърдостта на диамант и свръх устойчивост на корозионно въздействие и абразивно износване.

SICcast Mineralguss произвежда и компоненти от минерални отливки по задание от клиента, като могат да се изработят такива с тегло от 1 кг до 8 тона и висока точност на размерите. Необходимите монтажни сглобки се обработват до окончателния размер с диамантени инструменти, а резбовите връзки се отливат директно с помощта на корозионноустойчиви леярски форми. Тези възможности се използват все по-често – предимно от международни компании от секторите машиностроене и капитално строителство. SICcast Mineralguss произвежда и други износоустойчиви материали, включително многослойния шпакловъчен материал SIConit®, който осигурява надеждна защита на повърхности, изложени на ерозивна корозия, абразия и/или корозия, информират от Икома.

"Още преди 25 години фирмената групировка DÜCHTING разработи SICcast® EP135 – силициев карбид (SiC) с твърдост по Моос 9,7, свързан посредством специална епоксидна смола, втвърдяваща се при висока температура. Той е неметален материал с висока химическа устойчивост, с антимагнитни свойства и с твърдост, сравнима с тази на диаманта. По тази причина детайлите, изработени от SICcast® EP135, са с много ниска степен на износване дори и при най-неблагоприятни работни условия и в абразивни и корозионни среди, например при помпите в сероочистващите системи и в инсталациите за обезсоляване на морска вода", подчертават от Икома.

От компанията обясняват, че благодарение на химическото свързване с епоксидната смола, материалът не е крехък и поради това е устойчив на температурни шокове и удари. Освен това той има шумозаглушителни и вибрационнопоглъщащи качества, което именно при помпите е голямо преимущество. В резултат на температурно управляемия безнапорен леярски процес се постига изключително ниска степен на свиване и съответно висока точност на размерите - важна предпоставка в производството на компоненти за машини и системи. С тези свои свойства SICcast® EP135 е отлична алтернатива на пластмасата и неръждаемата стомана в производството на помпи (но не само), а сериите помпи DÜCHTING от SICcast® се използват в целия свят, допълват от Икома.

     
Източник: Икома

Ключови думи: Икома   DÜCHTING Pumpen   DÜCHTING Group   SICcast Mineralguss   SICcast EP135  

SpaceCAD
DMG MORI
Подобни статии
hofmann
РАИС
Galika
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Технологии
DMG MORI mobile

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииОбяви за работаРеализацииСъбитиятаТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...