Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

DÜCHTING Group представи нов материал с висока износоустойчивост

31.10.2017   |   Технологии
 

SICcast Mineralguss, като част от DÜCHTING Group, разработи SICcastplus® – патентован керамичен материал на основата на силициев карбид (SiSiC), който съчетава най-висока износоустойчивост с издръжливост на химическо въздействие и температури до 1100°C, съобщават от Икома, представител на DÜCHTING Pumpen у нас. След проведените изпитвания, извършени с подкрепата на реномирани научноизследователски институти по материалознание, предстои фазата на индустриално приложение на материала, който се отличава с твърдостта на диамант и свръх устойчивост на корозионно въздействие и абразивно износване.

SICcast Mineralguss произвежда и компоненти от минерални отливки по задание от клиента, като могат да се изработят такива с тегло от 1 кг до 8 тона и висока точност на размерите. Необходимите монтажни сглобки се обработват до окончателния размер с диамантени инструменти, а резбовите връзки се отливат директно с помощта на корозионноустойчиви леярски форми. Тези възможности се използват все по-често – предимно от международни компании от секторите машиностроене и капитално строителство. SICcast Mineralguss произвежда и други износоустойчиви материали, включително многослойния шпакловъчен материал SIConit®, който осигурява надеждна защита на повърхности, изложени на ерозивна корозия, абразия и/или корозия, информират от Икома.

"Още преди 25 години фирмената групировка DÜCHTING разработи SICcast® EP135 – силициев карбид (SiC) с твърдост по Моос 9,7, свързан посредством специална епоксидна смола, втвърдяваща се при висока температура. Той е неметален материал с висока химическа устойчивост, с антимагнитни свойства и с твърдост, сравнима с тази на диаманта. По тази причина детайлите, изработени от SICcast® EP135, са с много ниска степен на износване дори и при най-неблагоприятни работни условия и в абразивни и корозионни среди, например при помпите в сероочистващите системи и в инсталациите за обезсоляване на морска вода", подчертават от Икома.

От компанията обясняват, че благодарение на химическото свързване с епоксидната смола, материалът не е крехък и поради това е устойчив на температурни шокове и удари. Освен това той има шумозаглушителни и вибрационнопоглъщащи качества, което именно при помпите е голямо преимущество. В резултат на температурно управляемия безнапорен леярски процес се постига изключително ниска степен на свиване и съответно висока точност на размерите - важна предпоставка в производството на компоненти за машини и системи. С тези свои свойства SICcast® EP135 е отлична алтернатива на пластмасата и неръждаемата стомана в производството на помпи (но не само), а сериите помпи DÜCHTING от SICcast® се използват в целия свят, допълват от Икома.

     
Източник: Икома

Ключови думи: Икома   DÜCHTING Pumpen   DÜCHTING Group   SICcast Mineralguss   SICcast EP135  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииВидео на седмицатаПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...