Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Bosch Rexroth разшири гамата си за автоматизация

19.12.2017   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На тазгодишното издание на изложението SPS IPC Drives, което се проведе между 28 и 30 ноември в Нюрнберг, Bosch Rexroth представи 6 цялостни програми от решения от допълнената си гама Connected Automation, съобщават от Бюро за Развитие Техника, основен търговски и сервизен партньор на Bosch Rexroth за България.

От компанията информират, че софтуерът за IoT Gateway V2 позволява внедряването на IoT както в нови, така и в съществуващи машини, като предлага редица възможности, включително за безжично свързване на Bosch XDK и CISS сензори или за запис на данни от контролера чрез OPC DA и други системи за управление като Beckhoff CX и Allen Bradley/Rockwell ControlLogix.

"Поколението индустриални компютри PR, VR, DR отговаря на повишаващите се хардуерни изисквания за изпълнение на по-сложни задачи, включително за Индустрия 4.0. Гамата компютри и дисплеи, които могат да бъдат адаптирани за по-ниски и средни мощности, поставя нови стандарти с новите процесори по отношение на софтуерна функционалност, свързаност и гъвкавост. В допълнение, минималните инвестиционни разходи и дизайнът, елиминиращ необходимостта от поддръжка, повишават рентабилността", подчертават от БР Техника.

Гамата задвижвания за средна сила на Bosch Rexroth е завършена със самоохлаждащите се линейни двигатели с желязно ядро ML3. Синхронният серво двигател с голям въртящ момент MS2N адресира задачи с високи изисквания чрез SafeMotion с интегриран енкодер от категория на безопасност SIL3 Ple. Серията задвижвания MS2E, които са съвместими с ATEX съгласно група устройства II, категория 3G/3D, са подходящи за приложение в среда с взривоопасни газове и прахове.

"Новата версия 14 на платформата за CNC системи MTX осигурява функции за обработка, формоване и 3D принтиране. С до 60 независими канала, 250 едновременно управлявани оси и пълна OPC-UA сървър/клиент функционалност, тя задава световния стандарт за най-кратки времена на циклите на PLC и CNC и комуникация за Индустрия 4.0.

Последната версия 14 на системата за управление на движение MLC контролира над 1000 синхронизирани задвижвания в рамките на микросекунди и с прецизност до нанометър, когато е необходимо. Тя предлага богата библиотека от движения за машини и процеси, както и цялостна свързаност за IoT, Multi-Ethernet, I/O, Vision и др. решения", обясняват от БР Техника.

Сред останалите иновации на Bosch Rexroth са високопроизводителното вградено управление YM и подходящата за вакуум приложения гъвкава транспортна система FTS, която може да се използва за асемблиране и манипулиране и в производството на батерии и полупроводникови компоненти.

     
Източник: БР Техника

Ключови думи: БР Техника   Bosch Rexroth   SPS IPC Drives   Connected Automation   автоматизация  

SpaceCAD
DMG MORI
Подобни статии
hofmann
РАИС
Galika
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Бизнес
DMG MORI mobile

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...