Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Bosch Rexroth разшири гамата си за автоматизация

19.12.2017   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На тазгодишното издание на изложението SPS IPC Drives, което се проведе между 28 и 30 ноември в Нюрнберг, Bosch Rexroth представи 6 цялостни програми от решения от допълнената си гама Connected Automation, съобщават от Бюро за Развитие Техника, основен търговски и сервизен партньор на Bosch Rexroth за България.

От компанията информират, че софтуерът за IoT Gateway V2 позволява внедряването на IoT както в нови, така и в съществуващи машини, като предлага редица възможности, включително за безжично свързване на Bosch XDK и CISS сензори или за запис на данни от контролера чрез OPC DA и други системи за управление като Beckhoff CX и Allen Bradley/Rockwell ControlLogix.

"Поколението индустриални компютри PR, VR, DR отговаря на повишаващите се хардуерни изисквания за изпълнение на по-сложни задачи, включително за Индустрия 4.0. Гамата компютри и дисплеи, които могат да бъдат адаптирани за по-ниски и средни мощности, поставя нови стандарти с новите процесори по отношение на софтуерна функционалност, свързаност и гъвкавост. В допълнение, минималните инвестиционни разходи и дизайнът, елиминиращ необходимостта от поддръжка, повишават рентабилността", подчертават от БР Техника.

Гамата задвижвания за средна сила на Bosch Rexroth е завършена със самоохлаждащите се линейни двигатели с желязно ядро ML3. Синхронният серво двигател с голям въртящ момент MS2N адресира задачи с високи изисквания чрез SafeMotion с интегриран енкодер от категория на безопасност SIL3 Ple. Серията задвижвания MS2E, които са съвместими с ATEX съгласно група устройства II, категория 3G/3D, са подходящи за приложение в среда с взривоопасни газове и прахове.

"Новата версия 14 на платформата за CNC системи MTX осигурява функции за обработка, формоване и 3D принтиране. С до 60 независими канала, 250 едновременно управлявани оси и пълна OPC-UA сървър/клиент функционалност, тя задава световния стандарт за най-кратки времена на циклите на PLC и CNC и комуникация за Индустрия 4.0.

Последната версия 14 на системата за управление на движение MLC контролира над 1000 синхронизирани задвижвания в рамките на микросекунди и с прецизност до нанометър, когато е необходимо. Тя предлага богата библиотека от движения за машини и процеси, както и цялостна свързаност за IoT, Multi-Ethernet, I/O, Vision и др. решения", обясняват от БР Техника.

Сред останалите иновации на Bosch Rexroth са високопроизводителното вградено управление YM и подходящата за вакуум приложения гъвкава транспортна система FTS, която може да се използва за асемблиране и манипулиране и в производството на батерии и полупроводникови компоненти.

     
Източник: БР Техника

Ключови думи: БР Техника   Bosch Rexroth   SPS IPC Drives   Connected Automation   автоматизация  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
Galika

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииОбяви за работаРеализацииСъбитиятаТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...