Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

Bosch Rexroth със софтуерни иновации за Industry 4.0

08.02.2018   |   Технологии
 

Bosch Rexroth представи иновативни софтуерни решения от портфолиото Connected Automation, които подпомагат компаниите в прехода към Industry 4.0, съобщават от Бюро за Развитие Техника, основен търговски и сервизен партньор на Bosch Rexroth за България.

В областта на CNC системите, новата 14-а версия на MTX предоставя нови възможности за обработка посредством няколко технологии с до 60 канала и 20 оси. Решението е подходящо за разнообразие от стандартни приложения, включително огъване, струговане, фрезоване, шлайфане, щанцоване, водно рязане и др. Иновативни функции правят дори индустриалния 3D печат полезен за серийно производство на малки партиди. Благодарение на отворената архитектура, могат да бъдат добавени и специфични за отделния клиент функции.

"В допълнение към цялостно управление на движението, версия 14 на MLC включва готови за употреба функционални инструменти за роботика, PLC, безопасност и интегрирани серво функции, което означава, че платформите за контрол при опаковане, производство и други дейности могат да бъдат стандартизирани. При сложни приложения инструментът Generic Application Template (GAT) намалява инженерните усилия с до 60% чрез автоматично генериране на модулни машинни програми, базирани на PLC стандартите IEC 61131-3 и PLCopen. С помощта на CamBuilder ексцентриците могат да бъдат създадени графично и симулирани. След успешна симулация автоматично се генерират функционалните блокове за управление, намалявайки в значителна степен грешките при процеса на ръчна изработка", обясняват от БР Техника.

Друга иновация в Connected портфолиото е, че функционалните инструменти като Open Core Interface позволяват PLC (програмируемото логическо управление) да стане ILC (IoT логическо управление). IoT-поддържащата PLC система ILC версия 14 е предназначена за създаването на специални машини, логистични центрове и автоматизация, свързвайки компонентите с Internet of Things. В допълнение към Sercos, ProfiNET и EthernetIP, ILC 14 включва и нов EtherCAT софтмастър за управление на I/O компоненти, допълват от БР Техника.

Както MLC и ILC, IoT Gateway V2 е изцяло софтуер-базиран и следователно може да бъде използван не само на вграденото управление XM, но и на индустриални компютри, например новото PR поколение от Bosch Rexroth.

Софтуерът за задвижващата система MPx20 също допринася за бърза и разходно-оптимизирана разработка на машини. Той позволява непрекъсната свързаност в мощностния обхват 100 W до 4 MW, включва функции за безопасност и интелигентни такива, като гасене на вибрации, и ускорява разработването и тестването на програми за управление.

     
Източник: БР Техника

Ключови думи: БР Техника   Bosch Rexroth   Industry 4.0   Connected Automation  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииВидео на седмицатаПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...