Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

Шеста компания се включи в ADAMOS

27.02.2018   |   Бизнес
 

ENGEL Austria се присъедини към DMG MORI, Dürr, Software, ZEISS и ASM PT, и стана шестият акционер в съвместното предприятие ADAMOS (ADAptive Manufacturing Open Solutions). Компанията е сред водещите производители на шприцмашини и доставчици на системни решения.

"ENGEL е ангажирана в областта на Индустрия 4.0 от много време и придоби богат опит. Виждаме концепцията като начин да отговорим на силно индивидуалните изисквания на клиентите ни и да ги подкрепим в пътя им към дигиталния завод. С придобиването на дял в ADAMOS получаваме достъп до водеща IIoT платформа, което ще ни позволи да участваме активно в оформянето на индустриалния стандарт за дигитално свързано производство", коментира главният изпълнителен директор на ENGEL Austria д-р Щефан Енгледер.

От 1 януари т. г. за втори управляващ и главен технически директор на ADAMOS бе назначен Матиас Волм, който от 2017 г. заема позицията и на управляващ директор на tapio, дъщерно дружество на Dürr.

"ADAMOS предоставя както фундаменталната инфраструктура, така и основните функционалности на "платформа като услуга". Това осигурява на клиентите на всеки партньор директен достъп до иновативни IIoT технологии, който е напълно независим от производителя. Платформата може да бъде внедрена на международно ниво и може да се използва като решение на място чрез стационарни сървъри или да бъде базирана в облак. Най-важната ни задача през следващите няколко месеца ще е изграждането на ADAMOS екосистемите и тяхната свързаност към други платформи и облачни системи", подчерта Волм.
 

     
Източник: DMG MORI

Ключови думи: DMG MORI   ADAMOS   Индустрия 4.0   IIoT  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Бизнес

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииВидео на седмицатаПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...