Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Форум за индустриален 3D печат ще се проведе по време на Machtech - 14.03.2018

14.03.2018   |   Начало»Събитията
 

На 27 март т. г. в рамките на утвърденото международно изложение за индустриални технологии в България MachTech&InnoTech Expo ще се проведе форум за индустриален 3D печат в действие с практически казуси и демонстрации.

"Sofia Industrial 3D Printing Forum ще разшири представите на специалистите за ползите от използването на 3D печата (адитивното производство) като революционна технология, която дава старт на иновативни проекти и създава нови бизнес модели. Прилагането на тази уникална технология води до минимизиране на времето и материалните отпадъци. Друга полза е подобряването на рентабилността на производството, постигането на конкретни решения и реализацията им в бързо проследяване от концепцията до завършването. Това е предимство за всеки развит и стартиращ бизнес в ерата на иновациите", подчертават организаторите от Интер Експо Център.

Форумът цели бизнесът да се възползва максимално от прилагането на адитивното производство за индустриални цели. Семинарът за 3D печат ще разсее предразсъдъците, че това е сложен процес и работи трудно. Най-ценното ще бъде обмяната на практически опит чрез реални казуси и демонстрации, показване на техники за бързо създаване на прототипи, 3D сканиране и 3D печат за промишлени цели, допълват от ИЕЦ.

Ключовите теми са: "Инспекция и обратно инженерство с мобилни 3D скенери CREAFORM"; "Принтирай функционално. Дигитално ускоряване на добавъчното производство"."Директен 3D печат в метал: Последно поколение технологии и приложения за производство на метални части" също ще бъде сред акцентите на форума. Участниците ще обсъдят реалните приложения в индустрията и как адитивното производство се превръща в част от процеса по разработка на нови продукти. Темата "3D печат - какво следва" ще надникне отвъд представите, информират още организаторите.

Събитието се организира от ИЕЦ в партньорство с едни от лидерите на технологиите на българския пазар, сред които SolidFill, Спейскад, TechnoLogica, B2N, Dаssault Systemеs REICHLE & De-Massari Bulgaria Production, Stratasys.

MachTech&InnoTech Expo 2018 ще се проведе от 26 до 29 март в Интер Експо Център.

     
Източник: ИЕЦ

Ключови думи: ИЕЦ   IEC   MachTech&InnoTech Expo   3D печат   адитивно производство   Sofia Industrial 3D Printing Forum  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Събитията
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесПредстоящоВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...