Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

Siemens акцентира на новото поколение панели за визуализация SINUMERIK на MachTech

04.04.2018   |   Събитията
 

Дигитализацията и новостите в областта на машиностроенето бяха водещ акцент в участието на направление Дигитализирано производство на Siemens България в изложението MachTech&InnoTech, което се състоя между 26 и 29 март т. г. в София.

Едно  от решенията, показано за пръв път в България, беше ново поколение панели за визуализация на системи за управление на металорежещи машини SINUMERIK. Специален демонстрационен електрошкаф показа как иновативната технология работи на практика.

В областта на дигитализацията Siemens  представи един от най-новите си софтуерни продукти, свързан с мониторинг на металорежещи и други машини и проследяване на различни параметри. Решението предлага иновативен подход по отношение на комуникацията, събиране на информация от производствените машини в реално време и анализ, както и подходите за сервизиране, подчертават от компанията.

По време на събитието бяха представени още възможностите за обучение със симулационния учебен софтуер SinuTrain, решения за задвижване на машини и съоръжения с продуктовите гами честотни преобразуватели SINAMICS G120, G120C и V20, както и сервозадвижваща техника SINAMICS S120 и V90. Посетителите на изложението имаха възможност да се запознаят и с новите модули Smart Access, както и с PLC системи за дискретна автоматизация и фамилия контролери SIMATIC S7-1500/S7-1200/LOGO!.

Щандът на направление Дигитализирано производство предизвика интерес и с интегрираните решения за индустриални контролни шкафове, включващи защитни и измервателни апарати Sentron, средства за индустриален контрол Sirius, захранващи блокове Sitop, aвтоматизирани системи Simatic, комуникационни модули Simatic NET електрически задвижващи устройства Sinamics, SINUMERIK и Simotics.

В сферата на индустриалния контрол Siemens представи интегрираната захранваща система за моторни стартери Sirius 3RV29, както и иновативната фамилия пусково-сигнална апаратура Sirius ACT с Profinet комуникация, включваща протокола за безопасни приложения Profisafe.

     
Източник: Siemens

Ключови думи: Siemens   Сименс   Дигитализирано производство   MachTech&InnoTech   SINUMERIK  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Събитията

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...