Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Тайванското машиностроене с нова амбициозна цел

18.04.2018   |   Бизнес
 

Тайванската машиностроителна индустрия си постави цел за достигане на годишно производство на стойност 68,46 млрд. щатски долара, като за реализирането й се предвижда засилено разработване на интелигентни роботи за системна интеграция, сензори, свързани машини и приложения за големи масиви от данни, информираха от Тайвански Търговски Център-София, клон на Тайвански съвет за развитие на външната търговия (Taiwan External Trade Development Council, TAITRA).

По данни на Тайванската асоциация на машиностроителната индустрия (TAMI), през 2017 г. годишната стойност на производство е достигнала близо 37,5 млрд. щатски долара, като е отбелязан и ръст в износа от 21,1% в сравнение с предходната година. Според председателя на TAMI Алекс Ко новата цел може да бъде постигната в близко бъдеще, ако тайванските машиностроители засилят сътрудничеството си с местни компании от сектора на електрониката за разработване на интелигентни машинни системи.

През май т. г. TAMI ще публикува бяла книга, посветена на интелигентните машини, която да изиска помощ от правителството за внедряването на Интернет на машините, разработването на интелигентни сензори и др. Очаква се това да ускори тайванското машиностроене и да позволи на компаниите от сектора да отговорят по по-добър начин на глобалното търсене.

     
Източник: TAITRA

Ключови думи: TAITRA   TAMI  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...