Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Bosch Rexroth представи решения за автоматизация в електронната индустрия на LOPEC 2018

23.04.2018   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Bosch Rexroth взе участие в изложението за печатна електроника LOPEC, което се проведе на 14 и 15 март т. г. в Мюнхен, съобщават от Бюро за Развитие Техника, основен търговски и сервизен партньор на Bosch Rexroth за България.

"С глобална мрежа от производители на машини и натрупан в продължение на над 20 години опит в редица технологии и автоматизация в областта на печатните процеси, полупроводниковите компоненти и електрониката, Bosch Rexroth може да увеличи производителността на машините по-ефективно от всеки друг доставчик на услуги по автоматизация. Системите за управление на движение и сервозадвижванията на Rexroth задават нови технологични стандарти, докато интелигентните системни решения опростяват инженерните процеси и правят възможни Industry 4.0 приложения като поддръжка на база на състоянието", обясняват от БР Техника.

При производството на стационарни и мобилни устройства за съхранение на енергия и соларни клетки, Bosch Rexroth се възползва от многогодишния опит в рулонната технология от печатната индустрия. Това е видно например от ефективното нанасяне на покрития и прецизното структуриране на електроди, поясняват от БР Техника. Друго направление, върху което компанията се фокусира, включва гъвкави машинни концепции, които подпомагат непрекъснатото развитие и разработката на нови технологии, като правят достъпен целият производствен капацитет на процеса.

"За да стандартизира манипулирането и автоматизацията и да осигури бърза адаптация към променливите изисквания за размера на партидите, Bosch Rexroth разработи мащабируемата гъвкава транспортна система FTS. Тя може да транспортира продукти, тежащи между 1 g и 2000 kg между станциите, независимо един от друг върху носители за детайли с максимално ускорение. Точки за превключване позволяват паралелно провеждане на процеси, което увеличава производителността. Специфичен пример е увеличаването на производството на батерии с почти 200%, без това да се отразява на времето за пускане на пазара. Подходящата за приложения с вакуум версия на FTS може да се използва в производството на най-новите видове дисплеи, например OLED, или като ефективно високопроизводително решение с възможност за употреба в чисти стаи в производството на полупроводникови компоненти", коментират от БР Техника.

Благодарение на embedded управленията и софтуерните библиотеки Bosch Rexroth осигурява максимална производителност в рулонните процеси и движенията в субмикро- и нанообхвата. Различните управления позволяват централизирани или модулни и компактни концепции. Впечатляващите им параметри включват 32-килохерцови цикли за управление на позиция и до 200 разпределени оси, подчертават от БР Техника.

"Многомрежовото управление на обтягането, отворените хардуер и софтуерни решения позволяват безпроблемна интеграция в съществуващи рулонни процеси. Тъй като интегрираното управление на регистрите комуникира с управлението на движението, производителите на машини постигат още по-прецизна и бърза обработка без да е необходимо програмиране. Предварително програмираните технологични функции, изискващи само конфигурация, също съкращават фазата на инженеринг. Предлагайки директен достъп до управленията и задвижванията, Bosch Rexroth предоставя на производителите на машини и на потребителите изцяло нови възможности като симулация, виртуално внедряване и анализ на големи масиви от данни с цел осигуряване на качеството и непрекъснато подобряване на процесите", допълват от БР Техника.

     
Източник: БР Техника

Ключови думи: БР Техника   Bosch Rexroth   LOPEC   Industry 4.0  

SpaceCAD
DMG MORI
Подобни статии
hofmann
РАИС
Galika
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Събитията
DMG MORI mobile

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииОбяви за работаРеализацииСъбитиятаТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...