Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Bosch Rexroth представи решения за автоматизация в електронната индустрия на LOPEC 2018

23.04.2018   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Bosch Rexroth взе участие в изложението за печатна електроника LOPEC, което се проведе на 14 и 15 март т. г. в Мюнхен, съобщават от Бюро за Развитие Техника, основен търговски и сервизен партньор на Bosch Rexroth за България.

"С глобална мрежа от производители на машини и натрупан в продължение на над 20 години опит в редица технологии и автоматизация в областта на печатните процеси, полупроводниковите компоненти и електрониката, Bosch Rexroth може да увеличи производителността на машините по-ефективно от всеки друг доставчик на услуги по автоматизация. Системите за управление на движение и сервозадвижванията на Rexroth задават нови технологични стандарти, докато интелигентните системни решения опростяват инженерните процеси и правят възможни Industry 4.0 приложения като поддръжка на база на състоянието", обясняват от БР Техника.

При производството на стационарни и мобилни устройства за съхранение на енергия и соларни клетки, Bosch Rexroth се възползва от многогодишния опит в рулонната технология от печатната индустрия. Това е видно например от ефективното нанасяне на покрития и прецизното структуриране на електроди, поясняват от БР Техника. Друго направление, върху което компанията се фокусира, включва гъвкави машинни концепции, които подпомагат непрекъснатото развитие и разработката на нови технологии, като правят достъпен целият производствен капацитет на процеса.

"За да стандартизира манипулирането и автоматизацията и да осигури бърза адаптация към променливите изисквания за размера на партидите, Bosch Rexroth разработи мащабируемата гъвкава транспортна система FTS. Тя може да транспортира продукти, тежащи между 1 g и 2000 kg между станциите, независимо един от друг върху носители за детайли с максимално ускорение. Точки за превключване позволяват паралелно провеждане на процеси, което увеличава производителността. Специфичен пример е увеличаването на производството на батерии с почти 200%, без това да се отразява на времето за пускане на пазара. Подходящата за приложения с вакуум версия на FTS може да се използва в производството на най-новите видове дисплеи, например OLED, или като ефективно високопроизводително решение с възможност за употреба в чисти стаи в производството на полупроводникови компоненти", коментират от БР Техника.

Благодарение на embedded управленията и софтуерните библиотеки Bosch Rexroth осигурява максимална производителност в рулонните процеси и движенията в субмикро- и нанообхвата. Различните управления позволяват централизирани или модулни и компактни концепции. Впечатляващите им параметри включват 32-килохерцови цикли за управление на позиция и до 200 разпределени оси, подчертават от БР Техника.

"Многомрежовото управление на обтягането, отворените хардуер и софтуерни решения позволяват безпроблемна интеграция в съществуващи рулонни процеси. Тъй като интегрираното управление на регистрите комуникира с управлението на движението, производителите на машини постигат още по-прецизна и бърза обработка без да е необходимо програмиране. Предварително програмираните технологични функции, изискващи само конфигурация, също съкращават фазата на инженеринг. Предлагайки директен достъп до управленията и задвижванията, Bosch Rexroth предоставя на производителите на машини и на потребителите изцяло нови възможности като симулация, виртуално внедряване и анализ на големи масиви от данни с цел осигуряване на качеството и непрекъснато подобряване на процесите", допълват от БР Техника.

     
Източник: БР Техника

Ключови думи: БР Техника   Bosch Rexroth   LOPEC   Industry 4.0  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...