Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Спейскад проведе семинар за симулация на леярски процеси с ProCAST

На 18 април т. г. Спейскад проведе семинар, посветен на възможностите на авангардния инструмент за цифрови симулации с дигитални двойници на леярския процес ProCAST. Събитието бе организирано съвместно с партньорите на Спейскад от MECAS ESI Group (Чехия) и катедра "Материалознание и технология на материалите", част от структурата на Машинно-технологичния факултет на Технически университет – София.

"Преподавателите и студентите в тази катедра на ТУ-София от няколко години използват ProCAST – специализиран софтуер за симулация на леярски процеси и инструменти за леене на метали, който предлага съчетан анализ oт типа "температура-поток-напрежения", заедно с уникални металургични възможности за всички процеси на леене на леярски сплави. Все повече чуждестранни компании, които дават поръчки на българската леярска индустрия, изискват тази предварителна симулация на изделията преди тяхното производство", обясниха от Спейскад.

По време на семинара представителят на MECAS ESI Group Властимил Колда подари на катедрата едногодишен лиценз на ProCAST, за да може обучението на кадрите да продължи по най-актуалната версия на продукта. На събитието присъстваха специалисти от над 10 фирми, студенти и преподаватели от университета. Големият интерес към семинара от страна на бизнеса показва, че компаниите осъзнават нуждата и ползата от такъв тип решения за симулация, допълниха още от Спейскад.

     
Източник: Спейскад

Ключови думи: Спейскад   SpaceCAD   MECAS ESI Group   ProCAST   ТУ-София   леярска индустрия  

SpaceCAD
DMG MORI
Подобни статии
hofmann
РАИС
Galika
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Обучения/Семинари
DMG MORI mobile

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииОбяви за работаРеализацииСъбитиятаТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...