Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Нови ISO стандарти за оценка на енергийната ефективност на машини

04.07.2018   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Международната организация по стандартизация (ISO) публикува първите две части на новия международен стандарт за оценка на екологичните показатели на машини.

ISO 14955-1, "Машини – Оценка на екологичните показатели на машини – Част 1: Методология за проектиране на енергийно ефективни машини" се отнася до енергийната ефективност на машините по време на експлоатационния им живот. Той идентифицира основните функции и компоненти на машините, за които се изразходва енергия във фаза на употреба.

ISO 14955-2, "Машини – Оценка на екологичните показатели на машини – Част 2: Методи за измерване на енергията, доставена до машините и машинните компоненти" подкрепя методологията за проектиране с оглед на енергийната ефективност съгласно ISO 14955-1, като предоставя практически методи за подадената към машините електроенергия.

"Доколкото ми е известно, това е единственият стандарт, засягащ тази специализирана за машините тематика. Той може да бъде приложен към всяка една машина, въпреки изключителното разнообразие на продуктовата група по отношение на технологии (фрезоване, струговане, шлифоване, лазерна обработка, формоване), обработван материал (метал, дървесина, пластмаса) и размери на произвежданите детайли. Стандартът е фокусиран върху подобряването на екологичните характеристики на машината без загуба на технически възможности", обяснява Ралф Райнес, ръководител на ISO/TC 39/WG 12.

     
Източник: ISO

Ключови думи: ISO   енергийната ефективност   машини   ISO 14955  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
Galika
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...