Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Bosch Rexroth представи пакет решения за декартови манипулиращи системи

По време на тазгодишното изложение Automatica Bosch Rexroth представи пакет от решения за декартови манипулиращи системи, комбиниращ ценово оптимизирана система за управление на движение с иновативна работна концепция, съобщават от Бюро за Развитие Техника, основен търговски и сервизен партньор на Bosch Rexroth за България.

"Иновативният пакет решения отговаря на изискванията на пазара като съчетава икономична система за управление на движение с модерни уеб технологии и новаторски функции с добавена стойност. Решенията са специални поради факта, че с тях може да се работи чрез стандартен таблет и че осигуряват възможност за безопасно обучение, визуализация и програмиране. За целта Bosch Rexroth разработи адаптивна стойка с комбиниран бутон за включване и аварийно изключване", обясняват от БР Техника.

В допълнение към системата за управление на движение с всеобхватни софтуерни функции, основният пакет включва и система за контрол на сигурността за свързване на стойката на таблета, както и компактни серво двигатели и задвижвания за задействане на кинематичната система. Опционално Bosch Rexroth доставя и цялата механична система за манипулатора, включително хващач и линейни модули с ремъчно или СВД задвижване. Допълнителна опция е IoТ гейтуей, който улеснява събирането на данни за реализиране на непрекъснати подобрения на процеса по време на работа, например чрез мониторинг на състоянието и прогнозна поддръжка. Ако е необходимо, комуникационни стандарти като OPC UA позволяват по-лесна интеграция в специфицирани от клиента IoТ системи. Пакетът се допълва и от сигурен рутер, чийто файъруол следи трафика на данни между таблета, системата за управление и фирмената мрежа, предотвратявайки неоторизиран достъп по всички направления.

"Пускането в експлоатация на задвижвания без параметризация е една от многото иновативни идеи, ускоряващи пускането на пазара. При свързване на серво двигателя към задвижването, то автоматично чете паметта от обратната връзка, съдържаща кинематичните параметри. Процесите на манипулиращата система могат да бъдат дефинирани без да са необходими познания по програмиране с помощта на редактора на код Google Blockly. Потребителският таблет, който визуализира всички стъпки в уеб браузъра на базата на HTML5 служи като HMI – точно както и при безопасното обучение. Така се избягват допълнителните разходи за хардуер и обучение и същевременно се елиминират източниците на грешки както при първоначална настройка, така и в случай на изменения в процесите и форматите", подчертават от БР Техника.

От компанията допълват, че системата за управление на движение предоставя редица софтуерни функции, които допринасят за повишаване на експлоатационната готовност и качеството на продуктите. Функцията за активно поглъщане на вибрациите например инициира точните противоположни движения, така че да се избегнат нежеланите вибрации или внимателно да се придвижат фини продукти. Това става или чрез отворен цикличен процес, или в комбинация със сензор. В резултат се постига изключително ниво на точност на хващача при зареждане и отнемане, а механичната система е защитена, което удължава експлоатационния й живот.
 

     
Източник: БР Техника

Ключови думи: БР Техника   Bosch Rexroth   манипулиращи системи  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...