Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Studer представи новата серия машини favorit

Studer разшири продуктовото си портфолио с новата серия машини favorit, съобщават от фирма Галика, представител на швейцарската компания у нас. С разстояние между центрите от 400, 650, 1000 и 1600 mm, линията favorit е подходяща за къси и дълги детайли и може да бъде използвана универсално. Предлага се с изцяло нов дизайн и се отличава с изключително добро съотношение цена-експлоатационни характеристики, подчертават от Галика.

"Универсалната CNC кръглошлифовъчна машина е предназначена за шлифоване в единични и серийни производства и може да бъде автоматизирана. Вследствие на това, тя може лесно да бъде адаптирана за други шлифовъчни задачи чрез различни комплекти аксесоари, например измерване в рамките на процеса, система за баланс, детекция на контакт и позициониране по дължина. Studer favorit е машина с висока разходна ефективност. Както при всички други кръглошлифовъчни машини на Studer, и тук машинната основа от Granitan® гарантира най-високи нива на точност, производителност и надеждност. Напълно затворената работна кабина осигурява оптимален изглед към работната зона. Главата, която може да бъде позиционирана автоматично през 3°, може съответно да поеме по един ремъчно задвижван външно- и вътрешношлифовъчен шпиндел", информират от Галика.

Благодарение на ос X с дължина 370 mm шпинделът може да бъде разположен зад предното или задното седло без да се стигне до сблъсък с шлифовъчната глава. Системите за температурен контрол на Studer favorit елиминират риска от потенциални деформации на шейната на ос Z, а опцията за активен температурен контрол позволява по-бързо достигане на работна температура, обясняват още от Галика.

Практичният софтуер за шлифоване на Studer дава възможност за бързо програмиране, дори и от потребители с по-малко натрупан опит, допълват от компанията. Като опция е наличен и софтуер StuderGRIND, който позволява ефективно програмиране на специални приложения, например профилиране на шлифовъчните колела за детайли със сложна форма.

     
Източник: Галика

Ключови думи: Галика   Galika   Studer   favorit   кръглошлифовъчни машини  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...