Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

Bosch Rexroth обнови ЦПУ системата MTX

25.10.2018   |   Технологии
 

Bosch Rexroth повиши изчислителната мощност на управляващия хардуер на ЦПУ системата MTX, което осигурява още по-съкратени цикли и по-добро качество на механичната обработка, съобщават от Бюро за Развитие Техника, основен търговски и сервизен партньор на Bosch Rexroth за България.

"С цикъл на интерполация от 250 µs, MTX на Rexroth задава стандартите в ЦПУ механичната обработка. Ядрата на процесора, предназначени за определена задача, изпълняват ЦПУ, PLC и комуникацията независимо едно от друго. Дори и при пълно натоварване от една задача, изчислителната способност на останалите ядра е налична без да се ограничава високоскоростната обработка и без да има негативни взаимодействия", подчертават от БР Техника.

Новият вграден XM42 контролер позволява ефективното автоматизиране на системи с изключително голям брой оси и работни позиции, опростявайки процеса на планиране и намалявайки разходите. Комуникацията в реално време между задвижванията и контролера се осъществява чрез Sercos шина. Бързата S20 I/O система съкращава времето за реакция и допълнително увеличава качеството на управление за обработка на данни, обясняват още от компанията.

Отворената ЦПУ система осигурява възможност за независимо удължаване на функционалностите на контролера чрез програмиране с помощта на технологията Open Core Interface. В допълнение, интегрираният OPC UA сървър прави MTX подходяща за бъдещи мрежови среди и обменя информация с други машини и системи от по-високо ниво.

Bosch Rexroth предлага варианти на MTX с прецизно определен мащаб по отношение на производителност и функции – от компактно решение за стандартни машини до мощни версии за сложни и много бързи машини. Всички версии и поколения на системата са базирани на една и съща софтуерна основа и използват Rexroth IndraWorks като главен инструмент за планиране на проекти и въвеждане в експлоатация. Това позволява на производителите да автоматизират цели фамилии машини спрямо изискванията на конкретното приложение, при това с минимум инженерни усилия, допълват от БР Техника.

     
Източник: БР Техника

Ключови думи: БР Техника   Bosch Rexroth   ЦПУ системи   MTX  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...