Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Аква Джет 2011: Надеждните помпи за амоняк гарантират икономично и безопасно производство на торове

30.11.2018   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

NH3 - две букви и една цифра, това са компонентите на кратката емпирична формула, която характеризира точното описание на химическото съединение амоняк. Неговата остра миризма и токсичните му свойства дават представа за високите изисквания за транспортирането на безцветния и водоразтворим течен газ. Този широко разпространен химикал обикновено се използва като суровина за почти всички азотни съединения.

Голяма част от продукцията се преработва в урея и амониеви соли, които се използват главно при производството на торове. Тази година URACA произведе поредния голям помпен агрегат от модела KD827 за индийския пазар. Изключително критичните свойства на веществото налагат задължителна и внимателна селекция на всички използвани компоненти, както и използването на високопрецизна производствена техника.

Амонякът е газ, който се въвежда в процеса чрез повишаване на налягането в течно агрегатно състояние при температура на околната среда. Използваният дизайн на помпата трябва да контролира риска от изтичане в случай на спад на налягането, като се вземат предвид много лошите му смазочни свойства.

Изключително важен аспект на амонячните помпи е експлоатационната безопасност на всички агрегатни компоненти, тъй като изтичането на течен амоняк веднага би създадало огромен обем газ. Свързаното с това изтичане на кислорода и обледеняването на околната среда създават изключителен риск за всички хора в района.

Въз основа на дългогодишния опит в този промишлен сектор и след стотици доставки в целия свят, URACA дава правилното решение за предизвикателствата, описани по-горе. Така индийският клиент отново избира поредна амонячна помпа URACA за производство на торове. Здравите и надеждни помпи предлагат много високо ниво в полза за клиентите и допринасят за икономичното и безопасно производство на торове в световен мащаб благодарение на изключително високата си ефективност.

     
Източник: Аква Джет 2011

Ключови думи: Аква Джет 2011   URACA   помпи   амонячни помпи   производство на торове  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Експертно

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...