Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

DMG MORI представи две нови машини по време на Дните на отворените врати

30.01.2019   |   Технологии
 

Между 22 и 26 януари DMG MORI традиционно проведе събитието Дни на отворените врати в завода на Deckel Maho в Пфронтен, като сред експонатите тази година бяха две нови машини – вертикалният високоскоростен обработващ център DMP 70 за серийно производство и Lasertec 125 Shape за 3D текстуриране на повърхности на детайли до 2600 кг.

"Като наследник на успешния MILLTAP 700 новият DMP 70 се отличава с максимална производителност и компактни размери. Заемайки площ от само 4,2 кв. м, той е с коло 10% по-малък от MILLTAP 700. Машината е предназначена за приложение в медицинската технология, специализирани производствени предприятия, аерокосмическия сектор и други индустриални отрасли с високи изисквания. Ходовете от 700x420x380 mm и опционалното интегриране на въртяща маса позволяват 5-осна едновременна обработка на широка гама компоненти, което превръщат DMP 70 в идеалното допълнение към машинния парк. Свързването на решения за автоматизирано манипулиране с детайлите като WH 3 Cell е възможно от лявата, дясната и предната страна на машината", информират от DMG MORI.

Както по-малката Lasertec 75 Shape, новата Lasertec 125 Shape също съчетава ползите по отношение на стабилността, които предлага доказаният monoBLOCK дизайн, с предимствата на 5-осната обработка. Машината заема площ от едва 19 кв. м, което я прави най-компактната в класа й, подчертават от DMG MORI. Ходове от 1335×1250×900 mm (X/Y/Z) позволяват използването на машината за разнообразие от приложения.

По време на събитието посетителите имаха възможността да се запознаят и с машини за адитивно производство като Lasertec 65 3D hybrid, Lasertec 65 3D и Lasertec 12 SLM, решенията за автоматизация Robo2Go 2nd Generation и PH 400, както и със системите за дигитален мониторинг на производството CELOS и за планиране на производствените процеси Istos Planning Solutions и др.

     
Източник: DMG MORI

Ключови думи: DMG MORI   Lasertec 125 Shape   DMP 70  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...