Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rexroth представи новото микропроцесорно управление XM42

04.02.2019   |   Технологии
 

Rexroth разшири гамата си от системи за управление с новото микропроцесорно устройство XM42, базирано на последно поколение двуядрена технология, съобщиха от Бюро за Развитие Техника, единствен търговски и сервизен партньор на компанията у нас.

"В зависимост от сложността на приложението времетраенето на вътрешния цикъл достига пикови стойности от минимум 0,25 ms. В комбинация с  I/O модули за работа в реално време производителите на машини могат да го използват за реализиране на неоползотворен досега потенциал, съкращаване на циклите и подобряване на качеството на механична обработка. Управлението е проектирано специално за употреба в тежки експлоатационни условия. Не е чувствително на удари и вибрации и се отличава с висока електромагнитна съвместимост. Може да бъде използвано в температурен диапазон от -25°C до +50°C без вентилатор и до +60°C с вентилатор. Батерията, която може да осигури захранване в продължение на 7 дни, се подменя лесно при необходимост", информират от БР Техника.

От компанията подчертават, че по характеристики XM42 е сравнимо с индустриални PC-базирани решения за управление и че в ЦПУ системата MTX то може да контролира до 250 оси. В системата MLC новото XM42 отделя хардуера от софтуера. Използвайки софтуерни пакети, потребителите могат да променят броя на управляваните оси до 64, 128 или 192 спрямо нуждите. Конструкторите на машини могат значително да опростят системните архитектури, тъй като вместо две използват само едно управление. Това от своя страна опростява опроводяването, пускането в експлоатация и редуцира системните разходи.

XM42 поддържа всички основни комуникационни протоколи и благодарение на интегрирания OPC UA сървър и софтуера на Rexroth Open Core Interface е готово за употреба в свързани среди, допълват от БР Техника.

     
Източник: БР Техника

Ключови думи: БР Техника   Rexroth   Bosch Rexroth   системи за управление   XM42  

SpaceCAD
Интер Експо Център

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Robotics-Bulgaria.com

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
DMG MORI

Последно от Технологии

Интер Експо Център
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияВидео на седмицатаПродуктови офертиТехнологииПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...