Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Нови насоки на ISO за осигуряване на машинна сигурност

20.02.2019   |   Бизнес
 

Международната организация по стандартизация (ISO) публикува нов технически доклад, подпомагащ производителите в ограничаване на рисковете от кибер атаки при интелигентни машини.

ISO/TR 22100-4 "Безопасност на машини – Взаимовръзка на ISO 12100 – Част 4: Насоки за машинопроизводителите по отношение на киберсигурността" е изготвен с цел да помогне на машиностроителните компании в идентифицирането и справянето със заплахи за IT сигурността, които могат да повлияят на сигурността на продуктите им. Той допълва основновополагащия стандарт ISO 12100 "Безопасност на машините. Общи принципи за проектиране. Оценяване на риска и намаляване на риска", който задава изискванията за оценка на риска, анализ на заплахите и документацията.

"ISO/TR 22100-4 обхваща аспекти като типовете компоненти, които могат да бъдат цел на кибер атаки, проектирането на машината с оглед минимизиране на податливостта й на подобни атаки и информация за машинните оператори относно възможните заплахи", информира Ото Гьорнеман, председател на техническия комитет на ISO, отговарящ за техническия доклад.

     
Източник: ISO

Ключови думи: ISO   машинна сигурност  

SpaceCAD
Автореклама СИ ПАКЕТИРАНЕ

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
БиЕмДжи

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
DMG MORI

Последно от Бизнес

Автореклама СИ ПАКЕТИРАНЕ
  Фирмена публикацияВидео на седмицатаПродуктови офертиТехнологииПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...