Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Отбелязано бе 90 години машиностроене в Трявна

06.06.2019   |   Събитията
 

Ръководният екип и служителите на ЕМКО – Трявна се събраха на тържество по повод 90-годишнината на тревненското машиностроене. Сред официалните лица и гостите бяха Емилиян Гебрев, собственик и генерален директор на ЕМКО и представители на фирмата - Валентин Тахчиев, зам.-директор по производствените въпроси, Георги Ишмериев, зам.-директор по техническите въпроси, служители на Обособено производство – Монтана; техни колеги от Дунарит и фирми от окръжния бранш, областният управител на Габрово Невена Петкова, Дончо Захариев, кмет на община Трявна и много други.

Поводът за събитието беше определен от собствениците като морална необходимост да отдадат заслуженото към историята на фирмата и всички онези хора, отдали целия си трудов път на нейното развитие. Тържеството в наскоро реновирания цех събра представители на местната власт, бивши и настоящи директори на фирмата, служители, партньори и приятели.

Началото на тревненското машиностроене е поставено на 6 май 1929 г., когато Борис Хаджисемков открива първата техническа работилница за изработка на резервни части и ремонт на машини на индустриалните предприятия.

Към момента в състава на фирмата влизат: Обособено производство – Трявна с площадки в Трявна и с. Белица и складови бази в Горни Върпища, Ловни дол, Карнобат, Голяма Ново, и Обособено производство – Монтана. За всички заслужили и свързали името си с историята на ЕМКО разказа накратко директорът на Обособено производство – Трявна инж. Славчо Димиев, който връчи и юбилейни плакети.

     
Източник: община Габрово, община Трявна

Ключови думи: ЕМКО   машиностроене   Обособено производство  

Област: Събития  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПредстоящоБизнесОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...