Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

FANUC с примери за лесна автоматизация на EMO 2019

16.08.2019   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

По време на международното изложение EMO в Хановер (16-21 септември) в зала 9 (щанд A50) FANUC ще демонстрира многобройни практически приложения с роботи като например манипулиране на части, зареждане, разтоварване и шлифоване. Основният фокус ще бъде лесната интеграция на роботите в машини и всички видове производствени центрове. FANUC вече има инсталирани над 590 000 индустриални робота по целия свят.

Една от новостите в портфолиото на компанията, с която ще могат да се запознаят посетителите на EMO, е пакетът QSSR (Quick and Simple Start-up of Robotisation). Пакетът улеснява свързването на робот към машината, както и настройката и последващата експлоатация. FANUC създава стандартен интерфейс за тази цел и ще демонстрира решението в няколко приложения с FANUC ROBODRILL и ROBOCUT машини.

На преден план ще бъдат представени колаборативни роботи (CR серия) с общо седем примерни приложения с всички модели - от най-малките роботи CR-4iA до CR-35iA. Използването на колаборативни роботи в съчетание с мобилни платформи също ще бъде демонстрирано на щанда. В тази област FANUC работи със стандартизиран интерфейс, за да може да комбинира FANUC роботи с всяка платформа.

„Колаборативните роботите също ще се използват  за демонстриране на функцията Hand Guidance, която представлява програмиране чрез ръчно преместване от оператора, който въвежда необходимите пътища или целеви точки с натискането на един бутон. Функцията за ръчно насочване е подходяща за всички роботи FANUC и е достатъчна за изпълнение на прости задачи. За по-сложни задачи програмистът използва ръчния iPendant или iRProgrammer - програмен интерфейс за интелигентни устройства”, обясняват от FANUC.

За системните интегратори FANUC предлага нова софтуерна функция, която представлява опростено програмиране на движението на робота чрез CNC интерфейс без да се използва Тeach Pendant. На EMO ще бъде представена версия, която е съвместима със Siemens PLC.

„FANUC също така синхронизира софтуера за симулация и офлайн програмиране на роботи ROBOGUIDE със софтуера за симулация на машини CNC GUIDE”, подчертават от компанията.

Роботите M-10iD/12 и M-20iD/25 ще бъдат показани за първи път на EMO. M-10iD ще се използва в демонстрационна клетка за зареждане и разтоварване, а M-20iD в клетка за шлифоване.

„FANUC ще покаже малка клетка за измиване, оборудвана с LR Mate 200iD/7WP, който е с клас на защита IP69K. LR Mate серията роботи са подходящи за работа в тесни работни помещения и за интегриране в машини”, допълват от FANUC.

FANUC ще представи нова обучителна клетка ER-4iA. Компанията е особено активна в областта на обучението - например като партньор на организацията World Skills на тазгодишното Световно първенство по програмиране на роботи, припомнят от FANUC.

     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   EMO Hannover   ROBODRILL   ROBOCUT   CR-4iA   CR-35iA  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...