Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

FANUC представя иновативни решения за шприцване на K 2019

25.09.2019   |   Събитията
 

FANUC ще направи премиера на няколко продукта от своето портфолио на щанда си А60 в зала 14 по време на изложението K 2019, което ще се проведе между 16 и 23 октомври в Дюселдорф.

На K 2019 FANUC ще представи машина за шприцване, предназначена специално за медицинския и фармацевтичния сектор – ROBOSHOT α-S150iA Medical Package. Тя отговаря на строгите потребителски изисквания за ниска консумация на енергия и безупречно качество на шприцването в съчетание със стабилност, повторяемост и надеждност на процеса, подчертават от компанията. ROBOSHOT α-S150iA Medical Package има също одобрение за употреба в чиста стая клас 7. Това е постигнато чрез конструктивни характеристики като напречни колони без лагерни втулки, линейни водачи с хромово покритие, плочи с никелово покритие, специално одобрени смазочни материали и небоядисан корпус от неръждаема стомана. По време на изложението в матрица с 32 гнезда ще се произвеждат предпазители за игли, изработени от PP. Както всички шприцмашини FANUC, Medical Package предлага и следните функции: ефективна функция за управление на рекуперацията на енергия, надежден контрол на пластификацията - Precise Metering Control (PMC) 2&3 - както и мониторинг за обратен поток и високоефективна защита с изкуствен интелект на матрицата и ежектора. Резултатите са висока производителност и високо качество на продукта, информират от FANUC.

Акцент на щанда на FANUC ще бъде и изцяло електрическата ROBOSHOT α-S450iA, обновена с по-голяма шприцваща станция, специално предназначена за високи налягания и обеми на шприцване. Увеличеният брой гнезда на матриците налага по-големи по размер плочи, което от своя страна изисква по-голяма и по-мощна машина с по-големи сили на затваряне и по-мощни шприцващи станции.

"Освен автомобилостроенето, медицината, фармацията и други отрасли, използващи прецизни детайли, изискват по-високо точна, по-бърза продукция и по-високи производствени темпове от всякога. Нещо повече, сложните геометрии на детайлите изискват абсолютна прецизност - особено по отношение на качеството на повърхнините, точността на контура, стабилността на теглото и повтаряемостта. В отговор на тези изисквания FANUC разработи по-голяма машина със същата надеждност като предишните шест модела, предлагащи сили на затваряне между 150 и 3000 kN. Новата машина предлага сила на затваряне 4500 kN, разстояние между колоните 920х920 мм, ход на затваряне 900 мм, размери на плочата 1300x1300 мм и височина на матрицата до 1000 мм. Α-S450iA ще покаже своя впечатляващ производствен потенциал: полипропиленови капаци за косачки с размери 330x570 мм ще се произвеждат за по-малко от 1 минута при тегло на доза на шприцване 725 м³. Робот FANUC M-20iA, монтиран върху неподвижна плоча IMM, ще се грижи за изваждането от формата", обясняват от компанията.

За продукти, които трябва да бъдат плътно защитени от влиянието на околната среда, FANUC ще представи клетка за продукти от течен силикон. ROBOSHOT α-S50iA, със затваряща сила от 500 kN, ще работи с робот FANUC LR Mate 200iD/7. Ядрото на системата е винтов/цилиндричен блок D18mm LSR, разработен от FANUC. Внедрена е и роботизирана система, наречена QSSR (Бързо и лесно стартиране на роботизацията).

Посетителите на щанда на FANUC на K 2019 ще могат да видят и още една нова разработка – въртяща се маса с едно от най-надеждните сервозадвижвания на пазара, допълват от компанията Производствена клетка ROBOSHOT α-S150iA с втора вертикална шприцваща станция SI-20A ще бъде автоматизирана с робот FANUC LR Mate, също чрез QSSR.

На щанда на FANUC специалистите по леене под налягане ще могат да обсъдят истински прецизното производство с експерти от компанията и да изгледат демонстрационно видео на ROBONANO. Машината е решението на FANUC в областта на финишната обработка на оптични повърхности и се отличава с висока точност на позициониране при чувствителност към управляващите команди 0,1 nm.

В специална зона на щанд A60 в зала 14 - т. нар. IoT ъгъл - посетителите ще могат да видят как FANUC използва новия интерфейс Euromap 77 OPC UA в комбинация с производствената изпълнителна система IG "Authentig". В реално време ще бъде демонстриран мониторинг на качеството, състоянието и работните процеси на всички машини и роботизирани клетки в съответствие с изискванията на Industry 4.0.

     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   K 2019   ROBOSHOT   ROBONANO   шприцмашини  

Hurco
SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...