Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

VDMA и VDW разширяват обхвата на универсалния интерфейс umati - 15.04.2020

15.04.2020   |   Начало»Технологии
 

Германската машиностроителна асоциация (VDW) и Германският съюз на производителите на машини и съоръжения (VDMA) ще си сътрудничат в насърчаването на употребата и разпространението на OPC UA стандарти в сектора на механоинженерството под знака на umati.

"Производствените компании разполагат не само с металорежещи машини, но и с индивидуална комбинация от друго оборудване, роботи и системи. Ако всички тези технологии могат да съществуват в една обща екосистема, което е идеално за производството на plug-and-play решения, това би спестило на крайните потребители много време и финансови средства", коментира изпълнителният директор на VDW д-р Вилфрид Шефер.

"Над 30 специализирани групи и повече от 17 асоциации работят по специфични за отделни технологии интерфейси. Това високо ниво на сътрудничество формира основата на реална, отворена оперативна съвместимост между машини и софтуерни системи, от производствения цех до облака", поясни зам.-изпълнителният директор на VDMA Хартмут Рауен.

Инициативата за разработване на отворен, стандартизиран интерфейс е представена през 2017 г., като само след две години по време на EMO Hannover 70 партньори от 10 страни демонстрират, че е възможно свързването на 110 машини към 28 софтуерни услуги в система, функционираща на принципа "plug and play". Новото име umati – универсален интерфейс за машинни технологии (преди универсален интерфейс за металообработващи машини), е израз на обещание за оперативно съвместимо производство, подчертават от VDW.

"VDW и VDMA решиха да работят съвместно в това направление за в бъдеще. Производствените мениджъри по цял свят трябва да могат да разчитат, че машините от всеки един производител ще могат да говорят на общ език, което ще превърне в реалност концепцията на umati – свързването на света на машините", заяви Рауен.

     
Източник: VDW

Ключови думи: VDW   VDMA   umati  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...