Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Photocentric с трета награда на английската кралица за иновациите си в 3D принтирането

28.04.2020   |   Събитията
 

Photocentric получи за трети път престижното отличие на английската кралица Queen's Award за иновации – този път за работата им в използването на LCD екрани за повишаване на скоростта и достъпността на 3D принтерите по света, включително и в България, съобщават от 3DBGPRINT, ексклузивен представител на компанията у нас.

"От 2002 г. Photocentric e на върха на иновациите за производство на различни смоли, които се втвърдяват на светлина, базирани на фотополимер LCD. Притежавайки патенти на технологии за втвърдяване на смола от светлина чрез LCD екран, през последните 20 години Photocentric поддържат и иновират широк спектър от приложения, включително и производство на 3D принтери по технология LCD", коментират от 3DBGPRINT.

Photocentric получава първата си награда на кралицата през 2016 г. за иновативния си продукт Imagepac – патентован пакет от фотополимер, позволяващ по-лесно и по-евтино производство на 3D печат чрез смола. 3DBGPRINT е ексклузивен представител на компанията от 2018 г., когато е връчена и втората награда на кралицата в категорията за международна търговия за изключителния 3-годишен ръст на задграничните продажби.

"Методът за 3D печат, разработен преди близо 6 години и реализиран с принтера Liquid Crystal Magna (LC Magna), започна да променя начина на производство. Един от най-добрите примери за това е производството на хиляди защитни шлемове за лице в мащаб, който не може да бъде сравнен с други методи на 3D печат, а именно по над 5000 бр./ден. В шоурума ни можете да видите както LC Magna с впечатляващия си обем за принтиране и приложение за функционални части, прототипиране, стоматология, медицина и др., така и Liquid Crystal Precision 1.5 с точност на принтиране до 47 микрона", допълват от 3DBGPRINT.

     
Източник: 3DBGPRINT

Ключови думи: 3DBGPRINT   Photocentric   3D печат   3D принтери   LC Magna  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...