Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

Германски производител на прецизно режещо оборудване търси партньори

01.07.2020   |   Бизнес
 

Германски производител на оборудване за металообработка и металорежещи машини е разработил нов уред, базиран на метода за рязане с водна струя. Устройството е създадено да работи с висока прецизност. Компанията търси партньори за постигане на търговски споразумения и техническо сътрудничество.

"Спецификата на детайлите, които металорежещите машини трябва да произведат, и използването на високопроизводителни материали доведоха до разпространеното използване на водоструйното рязане", обясниха производителите - "Методът се базира на изстрелването с висока скорост на малки режещи частици, но до сега при употребата му имаше големи загуби на енергия и ограничения в производствения процес".

Технологията, върху която германската компания е базирала разработката си, се основава на принципа за смесване на водата и режещите частици, преди нагнетяването на високо налягане. "По този начин се намалява загубата на енергия и освен това се постига намаляване на диаметъра на струята", обясниха от компанията и допълниха, че по този начин се позволява обработката на крехки материали, техническа керамика, твърди карбиди или влакнести композити с висока прецизност.

Повече информация за търговското коопериране ще намерите на сайта на Enterprise Europe Network (EEN).

     
Източник: EEN

Ключови думи: EEN   водно рязане   металорежещи машини  

Област: Машиностроене  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Бизнес

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...