Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Предстои 11-ата сесия на Националния иновационен фонд

26.08.2020   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Тече срокът за подаване на проекти за финансиране във връзка с предстоящата 11-а сесиа на Националния иновационен фонд, съобщиха от Българската браншова камара машиностроене (ББКМ). Бюджетът на сесията е 5,5 млн. лв.

Допустими кандидати за финансиране са предприятия, регистрирани в България по Търговския закон или еквивалентно лице от страна – членка на ЕС, и организации за научни изследвания и разпространение на знания. Сесията ще допуска проекти и дейности във връзка с научноизследователски и развойни проекти, съсредоточени върху технологичното развитие на нови продукти, технологии и услуги. Финансират се дейности за индустриални научни изследвания и експериментално развитие.

В задължителните тематични области на проектите е направлението "Мехатроника и чисти технологии", което включва: 1. производство на базови елементи, детайли, възли и оборудване, вграждани като част от мехатронен агрегат или самостоятелно съставляващи такъв агрегат; 2. машиностроене и уредостроене, вкл. части, компоненти и системи, с акцент върху транспорта и енергетиката; 3. инженеринг, реинженеринг и продължаване на жизнения цикъл на индустриални машини, уреди и системи; 4. системи за автоматизирано и софтуерно подпомагано управление с приложение в производството; 5. роботизирани системи и автоматизация на процеси, в т. ч. вграждане на ВЕИ, 3D моделиране, системи за инструментална екипировка; 6. създаване на съвременни информационни комплекси за автономни енергийни системи; 7. синя икономика - технологии за развитие; 8. проектиране и производство на високотехнологични продукти и/или участие в наднационална производствена верига вкл. в аерокосмическата индустрия; 9. биомехатроника; 10. интелигентни системи и уреди, интелигентни домове, интелигентни градове; 11. чисти технологии с акцент върху транспорта и енергетиката (съхранение, спестяване и ефективно разпределение на енергия, електрически превозни средства и екомобилност, модели и технологии, базирани на водород, безотпадни технологии, технологии и методи за включване на отпадъчни продукти и материали от производства в други производства).

От ББКМ съобщават, че максималният срок за изпълнение на одобрен проект е 18 месеца, а допустимите максимални разходи по безвъзмездната помощ са до 500 000 лв. с условието, че един кандидат не може да усвои самостоятелно повече от 750 000 лв.

Повече информация можете да получите от Виолин Ненов, сътрудник на Консултативния център за усвояване на средствата от еврофондовете за машиностроенето към ББКМ, на тел. 0888 224 035.

Срокът за подаване на документи е 17 септември т. г. 17:30 ч.
Документите се подават по дигитален път с електронен подпис чрез платформата на Държавна агенция "Електронно управление".

Пълна информация за програмата ще намерите тук.

     
Източник: ББКМ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ББКМ   НИФ  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...