Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Какви работни заплати получават машинните инженери по света

06.01.2021   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Работата на машинните инженери е свързана с разработването, създаването и инсталирането на нови или модифицирани машинни компоненти или цели системи. В работата си те се нуждаят не само от специализирано образование, но и от умения за решаване на проблеми и научно-ориентирано мислене, както и да умеят да боравят със статистически данни и да проявяват креативност. Машинните инженери могат да работят по компоненти и оборудване с приложения в много индустрии, включително машиностроене, енергетика, транспорт, водоснабдяване, отопление, вентилация и климатизация, електроснабдяване и други.
 
По данни на zaplatomer.bg средната нетна месечна заплата на машинните инженери в България се движи между 867 лева (около 444 евро) и 2182 лева (около 1117 евро). Анализ на Economic Research Institute (ERI) показва, че техните колеги в Румъния и Гърция получават средно брутно заплащане в размер съответно 8776 леи (около 1801 евро) и 4035 евро на месец.
 
Как тези заплати се съотнасят към брутните възнаграждения в други страни по света може да се види от данни, обобщени от PayScale. Според тях, машинните инженери в Съединените щати получават приблизително 5940 долара (около 4912 евро) на месец. Техните колеги в Германия взимат средно по 4131 евро, в Австрия – 4017 евро, в Италия – 2663 евро, във Франция – 3317 евро, в Испания – 2693 евро, а в Обединеното кралство – 2631 паунда (около 2885 евро). За сравнение, машинните инженери в Китай взимат средно по 9650 юана (около 1219 евро), в Руската федерация – 86 167 рубли (около 958 евро), в Обединените Арабски Емирства – 5322 дирхама (около 1 199  евро), в Южна Африка – 29 659 южноафрикански ранда (около 1608 евро), а в Австралия – 6037 австралийски долара (около 3685 евро).
 
Естествено, заплатите в сектора на всякъде по света варират в зависимост от опита и квалификацията на инженерите.

     
Източник: TLL Media; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: TLL Media   zaplatomer.bg   машинни инженери  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...