Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Какви работни заплати получават машинните инженери по света

06.01.2021   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Работата на машинните инженери е свързана с разработването, създаването и инсталирането на нови или модифицирани машинни компоненти или цели системи. В работата си те се нуждаят не само от специализирано образование, но и от умения за решаване на проблеми и научно-ориентирано мислене, както и да умеят да боравят със статистически данни и да проявяват креативност. Машинните инженери могат да работят по компоненти и оборудване с приложения в много индустрии, включително машиностроене, енергетика, транспорт, водоснабдяване, отопление, вентилация и климатизация, електроснабдяване и други.
 
По данни на zaplatomer.bg средната нетна месечна заплата на машинните инженери в България се движи между 867 лева (около 444 евро) и 2182 лева (около 1117 евро). Анализ на Economic Research Institute (ERI) показва, че техните колеги в Румъния и Гърция получават средно брутно заплащане в размер съответно 8776 леи (около 1801 евро) и 4035 евро на месец.
 
Как тези заплати се съотнасят към брутните възнаграждения в други страни по света може да се види от данни, обобщени от PayScale. Според тях, машинните инженери в Съединените щати получават приблизително 5940 долара (около 4912 евро) на месец. Техните колеги в Германия взимат средно по 4131 евро, в Австрия – 4017 евро, в Италия – 2663 евро, във Франция – 3317 евро, в Испания – 2693 евро, а в Обединеното кралство – 2631 паунда (около 2885 евро). За сравнение, машинните инженери в Китай взимат средно по 9650 юана (около 1219 евро), в Руската федерация – 86 167 рубли (около 958 евро), в Обединените Арабски Емирства – 5322 дирхама (около 1 199  евро), в Южна Африка – 29 659 южноафрикански ранда (около 1608 евро), а в Австралия – 6037 австралийски долара (около 3685 евро).
 
Естествено, заплатите в сектора на всякъде по света варират в зависимост от опита и квалификацията на инженерите.

     
Източник: TLL Media; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: TLL Media   zaplatomer.bg   машинни инженери  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
DMG MORI
Подобни статии
hofmann
РАИС
Galika
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Бизнес
DMG MORI mobile

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииОбяви за работаРеализацииСъбитиятаТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...