Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

CECIMO представи проучване за тенденциите в адитивното производство

17.02.2021   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Европейската асоциация на машиностроителните индустрии (CECIMO) представи резултатите от първото си специализирано проучване, посветено на европейската адитивна индустрия.

Проучването е проведено през септември и октомври 2020 г. в сътрудничество с националните асоциации на Италия, Швейцария, Австрия, Испания и Обединеното кралство. В него са включeни 86 отговора от асоциациите, участващи в проекта. Целта му е да се проследят ключовите тенденции в адитивното производство.

Резултатите от това първо проучване показват, че индустрията като цяло и износът бележат сравнително силни положителни резултати във всички категории, включително продукти и части, машини, материали и услуги. Това очертава тенденция за ръст в европейската адитивна индустрия на пазарите във и извън Европа.

При материалите също може да се очаква ръст във всички категории. Някои материали обаче демонстрират по-голям потенциал от други. Например според нетния баланс на материалите пластмасите – 55,6%, имат доста по-добри перспективи за растеж в сравнение с металите въпреки техния баланс от 44,3%.

Що се отнася до секторите, в които адитивното производство намира приложение, тенденциите са разнопосочни. Въздухоплаването и автомобилната индустрия бележат спад със съответно 30% и 19,7% от нетния баланс и в краткосрочен план може да се очаква свиване на адитивното производство в тези сектори. В същото време, медицината бележи положителен нетен баланс от 61%, което е и най-високият резултат на ниво сектори. Поръчките от медицинския сектор се очаква да се увеличават след важния принос на адитивното производство в борбата с пандемията от коронавирус.

     
Източник: CECIMO

Ключови думи: CECIMO   адитивно производство  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
DMG MORI
Подобни статии
hofmann
РАИС
Galika
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Бизнес
DMG MORI mobile

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииОбяви за работаРеализацииСъбитиятаТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...