Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

CECIMO представи проучване за тенденциите в адитивното производство

17.02.2021   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Европейската асоциация на машиностроителните индустрии (CECIMO) представи резултатите от първото си специализирано проучване, посветено на европейската адитивна индустрия.

Проучването е проведено през септември и октомври 2020 г. в сътрудничество с националните асоциации на Италия, Швейцария, Австрия, Испания и Обединеното кралство. В него са включeни 86 отговора от асоциациите, участващи в проекта. Целта му е да се проследят ключовите тенденции в адитивното производство.

Резултатите от това първо проучване показват, че индустрията като цяло и износът бележат сравнително силни положителни резултати във всички категории, включително продукти и части, машини, материали и услуги. Това очертава тенденция за ръст в европейската адитивна индустрия на пазарите във и извън Европа.

При материалите също може да се очаква ръст във всички категории. Някои материали обаче демонстрират по-голям потенциал от други. Например според нетния баланс на материалите пластмасите – 55,6%, имат доста по-добри перспективи за растеж в сравнение с металите въпреки техния баланс от 44,3%.

Що се отнася до секторите, в които адитивното производство намира приложение, тенденциите са разнопосочни. Въздухоплаването и автомобилната индустрия бележат спад със съответно 30% и 19,7% от нетния баланс и в краткосрочен план може да се очаква свиване на адитивното производство в тези сектори. В същото време, медицината бележи положителен нетен баланс от 61%, което е и най-високият резултат на ниво сектори. Поръчките от медицинския сектор се очаква да се увеличават след важния принос на адитивното производство в борбата с пандемията от коронавирус.

     
Източник: CECIMO

Ключови думи: CECIMO   адитивно производство  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...