Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

РАИС представи нов CNC струг със заваръчен робот

23.04.2021   |   Бизнес
 

РАИС обяви новия CNC струг RAIS Т250MY със заваръчен робот, който позволява обработването и възстановяването на сложни детайли, без участието на стругар, фрезист, заварчик и шлосер, като позволява изработването и възстановяването на червячни валове, канални ремъчни шайби и на шпонкови канали с минимален отпадък.

"Хибридната обработваща машина на РАИС се състои от стругофрезови обработващ център с ЦПУ с 4 оси на управление и робот за напластяване на материал FANUC ARC Mate 100iD. Проектирането и реализацията на CNC струг RAIS Т250MY със заваръчен робот бяха подчинени на изискванията за оптимизиране на разходите на производствения процес. Чрез робота се постига увеличаване на производителността чрез повишаване на скоростта и количеството на напластявания материал. Освен това се постига повторяемост на размери и форма. От значение също така е усъвършенстването и оптимизирането на пренасянето на електродния метал с цел избягване на образуването на пръски, с което се намаляват операциите по почистването им. И не на последно място се решава проблемът с дефицита на изпълнителски заваръчни кадри. Някои от производителите на такива машини, които са много малко в света, използват лазерна глава и метален прах, което е доста скъп вариант. Ние използваме робот с телоподаващ заваръчен апарат, което е по-евтин и гъвкав вариант и също достатъчно добър", коментира инж. Георги Миразчиев, ръководител на екипа, работил върху роботизирания комплекс.

Инж. Костадин Шатеров, който е част от екипа, разработил машината, допълва, че чрез хибридната машина се постига висока производителност, повторяемост на процесите, икономия на материал и висока точност на обработките.

     
Източник: РАИС

Ключови думи: РАИС   RAIS   стругове   металообработващи машини  

Област: Машиностроене  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Бизнес

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииВидео на седмицатаПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...