Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

mCaliper дигитализира измервателни данни и оптимизира контрола на качеството в машинопроизводството

Един от начините за постигане на по-висока ефективност и конкурентоспособност е внедряването на интегрирани ИТ решения, които дигитализират основни процеси в дейността на производствата, осигуряват съхранението и достъпа до информация и способстват за вземането на бързи и правилни решения, основани на анализ на реални данни.

Разработеният от Енгвю Системс, част от Сирма Груп, mCaliper (www.mcaliper.com) е пряко насочен към специфичните процеси и дейности по следене и управление на качеството. Продуктът стъпва на най-новите технологии и е съобразен с най-модерните тенденции в метрологията и управлението на качеството. Той съчетава две приложения – mCaliper Mobile и mCaliper Server, които са ориентирани към различни участници в процеса – работещите в цехове оператори на машини и инженерите и мениджърите по качество, които създават измервателните планове и анализират събраната информация.

Взаимодействието между двете приложения създава платформа за комуникация и обмен на данни в реално време и възможност за съвместна работа на големи екипи, без необходимост от лични срещи или обмен на хартиени документи.

В основата си mCaliper канализира потока от информация от измерванията с ръчни измервателни инструменти, като осигурява свързаност с различни по тип и модел инструменти. Операторът следва стриктно измервателния план, който е отворил на своето мобилно устройство, като получава инструкции за всяка стъпка – с кой инструмент да извърши конкретно измерване, какви са номиналите и допуските и на какво трябва да обърне внимание.

Информацията от всяко измерване се качва автоматично на приложението mCaliper Server в реално време и прави процеса на откриване на проблеми и анализиране и вземане на решения максимално бърз и ефективен. mCaliper помага и за създаването на документация като различни отчети, протоколи и сертификати за измервания, удостоверяващи качеството на партиди или цели поръчки.

     
Източник: Енгвю Системс

Ключови думи: Енгвю Системс   Сирма Груп   mCaliper  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Фирмена публикация

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...