Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

DMG MORI отбелязва стабилен темп на растеж за първите три тримесечия

10.11.2021   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

DMG MORI отчете високи финансови резултати през първите девет месеца на текущата фискална година. В сравнение с предходната година ръстът при поръчките е 62% до 1928,6 млн. евро. Приходите от продажби са скочили с 11% до 1450,9 млн. евро, а брутната печалба – с 57% до 83,7 млн. евро. От края на септември т.г. свободният паричен поток е достигнал ново рекордно ниво от 149 млн. евро, което е увеличение от 326% в сравнение с предходната година, когато той е бил с отрицателна стойност -65,8 млн. евро.
 
Кристиан Тьонес, председател на Изпълнителния съвет на DMG MORI, коментира, че компанията показва стабилен ръст и то в условия на ежедневни предизвикателства като недостиг на материали и ограничения при логистиката и доставките.
 
През финансовата 2021 г. DMG MORI представи 42 иновации, включително 10 световни премиери, 3 решения за автоматизация, 23 дигитални иновации и 6 нови компонентa. В прграмата, предшестваща EMO Milano, компанията представи общо 25 напълно климатично неутрални восокотехнологични машини. Фокусът бе върху автоматизацията с още над 10 цялостни решения за обработка на детайли на палетни системи, както и безпилотна транспортна система TH-AGV за автономен пренос на инструменти между машините и централизиран  инструментален магазин. 
 
Икономиката и световните пазари за машини се възстановяват и според прогнози на VDW и Британския институт за икономически изследвания Oxford Economics световното потребление на машини ще се увеличи с 14,1% до 67,1 млрд. евро през 2021 г. В този контекст и на база на постигнатите резултати DMG MORI повиши годишната си прогноза за 2021 г. Компанията очаква в края на годината поръчките да достигнат около 2,5 млрд. евро, продажбите – около 2 млрд. евро, а брутната печалба да бъде около 120 млн. евро.

     
Източник: DMG MORI

Ключови думи: DMG MORI   машини   дигитализация   автоматизация  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...