Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирма за метални конструкции в град Белослав внедри машина за рязане на листов материал от последно поколение - 12.01.2022

12.01.2022   |   Начало»Бизнес
 

Булмак 2005, фирма за метални конструкции и съоръжения в град Белослав, внедри машина за плазмено и газо-кислородно рязане на листов материал, за да повиши производителността и качеството на продукцията си.

Машината е закупена с европейско финансиране, осигурено от ОП "Иновации и конкурентоспособност" 2014 – 2020 г. чрез МИГ "Аврен-Белослав". Общата стойност на инвестицията е 389 510,17 лв.

Машината се отличава с висока скорост на работа. Методът на нарязване се избира в зависимост от дебелината на листа, който трябва да бъде обработен. За до 35-милиметрова ламарина се използва плазмено рязане, а газопламъчното може да се справи и с 200 мм. Освен да реже листов материал, машината има функцията да прави и отвори. За един работен ден има капацитет да се справи с около 10 тона. С техниката работят трима души. Суровини се набавят от българския пазар, но също така се внасят и от Румъния.

Модернизирането на производствения процес подобрява производителността и качеството на предлаганите продукти благодарение на прецизните разрези и минимизирането на загубата на технологично време. Разходът на енергия при работата на новата машина е значително по-малък от този на използваните преди нея, тъй като тя е от последно поколение.

     
Източник: ЕСИФ

Ключови думи: ЕСИФ   метални конструкции   плазмено рязане   листов материал  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Бизнес
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесПредстоящоВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...