Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

Програмиране на повърхности с произволна форма на машината

25.02.2022
 

HURCO предлага новост на пазара с възможност за програмиране на повърхности с произволна форма директно на машината. Подизпълнителите вече не трябва да преминават през отделна CAD/CAM система и могат да приемат поръчки, които по-рано са били нерентабилни или неизпълними от гледна точка на времето за изпълнение.

"От много време 3D модели във вид на STEP файлове могат да се импортират от машини HURCO чрез опцията Solid Model Import. Това помага не само да се съкрати времето за програмиране и да се избегнат грешки при програмирането, но също така в крайна сметка опростява 5-осната обработка. Сега новата функция на софтуера за управление на HURCO позволява също да се програмират на машината 3D повърхности с произволна форма чрез Solid Model Import. Това е степен на свобода, която в момента предлага само HURCO. От това имат полза по-специално подизпълнителите, които преди не са искали или не са могли да придобият своя собствена CAD/CAM система. При такъв случай CAD моделите трябваше да бъдат преобразувани в програми за обработка от доставчик на услуги или заявката трябваше да бъде отхвърлена, което от гледна точка на все по-сложните компоненти представляваше в значителна степен неблагоприятно условие по отношение на конкуренцията", коментира Себастиан Хер, мениджър по поддръжката на приложенията в HURCO Германия.

Богата програмна база данни

Фрезоването на повърхности се извършва със сферичен или тороидален фрезер. За целта HURCO предлага в програмната база данни широк избор от цикли. Освен това тя съдържа също всички стандартни инструменти, необходими за тази обработка. Операторът просто въвежда повърхността на заготовката, която трябва да се фрезова. След това той трябва само да определи инструмента, който ще се използва. На базата на геометрията на повърхността програмата изчислява всички необходими стъпки за обработка. Програмирането на прочетените данни се извършва преди всичко на сензорния екран на машината. На десния екран се показва STEP файлът с различните повърхности. Те могат да се избират поотделно и да се преобразуват в набори от данни за обработка.

Станете по-бързи и по-гъвкави

В почти всички случаи възложителят предоставя на HURCO CAD моделите на клиентите, като в повечето се създават 3D модели на повърхности. За подизпълнителите асортиментът на продуктите се разширява значително, понеже сега те могат да преминат директно на машината. Отворени на практика за всички заявки, те могат да ги изчисляват веднага и по този начин да се ускори обработката на поръчката. Ако във фирмата има място за CAD/CAM, то се освобождава за обработка на други компоненти. Във всеки случай вече не са необходими външни изпълнители на услуги.

Управлението на дисплея е улеснено като при смартфон

Всички машини HURCO вече се предлагат с опцията Solid Model Import. В същото време множество по-стари модели могат да бъдат модернизирани чрез надграждане на софтуера. Междувременно HURCO продава 80% от всички нови машини с функцията Solid Model Import. Поради това осигуряването на 3D възможности беше само една логическа стъпка. За да се спестят време и пари, трябва да се програмира колкото се може повече и CAD/CAM системата да бъде освободена за програмиране на много сложни 3D части. За HURCO това означава непрекъснато развитие на терминала на машината и предлагане на оператора на удобен, мощен и надежден интерфейс. Тези изисквания се изпълняват от новия мултисензорен дисплей, който осигурява възможност за управление с два пръста като при смартфоните.

"Чрез това усъвършенстване ние приемаме новото поколение металорежещи машини. Сега можете да променяте размера на компонента с два пръста, да го завъртате и премествате. Това съкращава допълнително времето за обработка и увеличава многократно удобството при управление", допълва още Себастиан Хер.

Email: info@hurco.de
https://www.hurco.eu/

     
Източник: HURCO

Ключови думи: HURCO   програмиране на повърхности   CAD/CAM  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Фирмена публикация

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...