Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

Иновативни консумативи за абразивен финиш

Със своите всеобхватни научноиз-следователски и развойни дейности Rösler Oberflächentechnik продължава да постига нови технически постижения не само в технологиите за машинна обработка, но и за съответните консумативи за абразивен финиш. Наскоро бяха представени три нови продукта, които позволяват значително подобряване на резултатите от довършителната обработка, последователността на процеса, ефективността на разходите и устойчивостта на абразивния финиш.

Абразивният финиш може да се справи с всякакви задачи за повърхностна обработка, вариращи от обикновено отстраняване на мустаци/оформяне на ръбове, шлифоване на повърхности и полиране до висока степен на блясък на масово произвеждани артикули и отделни компоненти. С нея може дори да се създадат специални ефекти върху повърхността на детайлите.

Разбира се, както всеки друг индустриален процес, абразивният финиш трябва да отговаря на всички видове изисквания като високи стандарти за качество, стабилност на процеса, проследимост на детайла и рентабилност. Напоследък оптималното използване на ресурсите и устойчивото развитие станаха фокус за много индустриални сектори.

Бързо нарастващата автоматизация и дигитализация на производствените дейности също изискват специално адаптирани решения за абразивен финиш. В продължение на десетилетия Rösler Oberflächentechnik се справят с тези предизвикателства чрез всеобхватни изследвания и разработки в сектора на оборудването, както и в областта на технологиите за процесна и индустриална автоматизация и консумативи.

MultiShape – уникална форма на полиращите елементи, която прави невъзможното възможно

Такава иновация са новите керамични елементи MultiShape. В сравнение с всички други продукти, налични на пазара днес, тези са с патентована форма без плоски, успоредни повърхности.

От една страна, уникалният дизайн предотвратява заклещване на полиращи елементи в детайлите, което може да се случи особено при работа със сложни детайли.

От друга страна, заоблените линии позволяват усъвършенстване на повърхността на детайли, които досега не е било възможно да бъдат масово обработвани или единствено чрез много сложни операционни настройки. Това включва компоненти с труднодостъпни повърхности, като такива с малък радиус, отрези и прорези, които се срещат често при щамповани и огънати компоненти.

Абразивен финиш без разпенване – повишена процесна стабилност, ефективност и устойчивост

Нежеланата пяна е често срещано явление в процесите по абразивен финиш с пластмасови елементи, дори и при версии с намалена пяна. Разпенването може да бъде проблематично, тъй като, действайки като буфер между детайлите и полиращите елементи, намалява производителността на шлифоване и скоростта на отстраняване на материала. Това може да намали стабилността на процеса и целта на обработката често не може да бъде постигната в рамките на определеното време.

Със своите непенещи елементи, така наречената "N" версия, отделът за научноизследователска и развойна дейност в Rösler дава по-добро решение.

"Преди да представим продукта на пазара, проведохме обширни полеви изпитания със специални пилотни потребители. Изпитанията убедително доказаха, че непенещият се пластмасов елемент има същите характеристики на шлифоване и производителност като стандартния продукт", коментира Кристиан Хьон, ръководител на отдела за управление на технологии в Rösler.

Email: info@rosler.com
https://de.rosler.com/en-en/

     
Източник: Рьослер

Ключови думи: Рьослер   Rösler Oberflächentechnik   абразивен финиш  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Фирмена публикация

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...