Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

CECIMO отчете подобрение на бизнес климата в машиностроенето през 2021 г.

09.03.2022   |   Бизнес
 

Европейската асоциация на машиностроителните индустрии (CECIMO) публикува своя барометър за бизнес климата в машиностроителната индустрия за първото тримесечие на 2022 г. Тенденциите за производителите на оборудване остават обещаващи, достигайки 30% от положителния процентен баланс през четвъртото тримесечие на 2021 г.

От Асоциацията коментират, че като се имат предвид всички фактори, които влияят на бизнеса – като недостиг на кадри, недостиг на суровини или материали и ограничения в доставките, машиностроителите очакват общият бизнес климат все пак да остане стабилен през първото тримесечие на 2022 г.

CECIMO информира, че очакванията на машиностроителите за по-стабилен общ бизнес климат за производството, износа и заетостта за първото тримесечие на 2022 г. са по-оптимистични в сравнение с предишното проучване.

"Нивата на използване на капацитета достигнаха тези от предпандемичния период през 2019 г., възлизащи на 87% през последното тримесечие на 2021 г.", допълват още от Асоциацията.

     
Източник: CECIMO; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: CECIMO   машиностроене   бизнес климат  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...