Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

Високоавтоматизирано решение за абразивно бластиране на компоненти за трансмисии в електрически превозни средства

С цел разширяване на своето съоръжение за производство на трансмисии за електрически превозни средства германски автомобилен доставчик закупува от Roesler нова струйна машина с непрекъснато подаване, която предлага напълно автоматична обработка на детайлите. 

Клиентът избира оборудването на Roesler, защото то предлага висока ефективност, лесна поддръжка и дълъг експлоатационен живот. Отличният опит с практически идентична машина за бластиране, която работи в същото предприятие от 2016 г., също изиграва роля в процеса на вземане на решения.

Въпросните детайли се състоят от различни назъбени компоненти за трансмисии в електрически превозни средства. След механична и последваща термична обработка те следва да бъдат почистени от мустаци посредством абразивно бластиране. За този производствен етап в своето съоръжение за трансмисии големият германски производител трябваше да инвестира в нова система за абразивно бластиране. През 2016 г. същият производител закупува машина за абразивно бластиране за подобна задача за повърхностна обработка. И в двата случая клиентът избира машина за бластиране с телена мрежа и непрекъснато подаване от Roesler Oberflaechentechnik, осигуряваща висока степен на автоматизирана обработка на детайлите.

Последователно и надеждно отстраняване на мустаци при кратки работни цикли

В началото на процеса по почистване на мустаци детайлите се поставят ръчно върху две складови единици, които са част от системата за транспортиране на детайли. След като интегрирана система от камери потвърди правилната транспортна позиция, компонентите се позиционират прецизно върху лентата от телена мрежа на партиди от три и се транспортират последователно през машината за абразивно бластиране. След завършване на процеса на абразивно бластиране мощна система за издухване напълно премахва всички остатъчни бластиращи елементи от детайлите. В следващата стъпка вече изчистените от мустаци компоненти се прехвърлят върху буферна станция, състояща се от конвейерна лента. Тук работните детайли се препозиционират прецизно, така че робот да може да вземе четири детайла наведнъж и да ги постави на слоеве в подходящо подредени контейнери за работни детайли.

Целта – кратки работни цикли при трисменен режим

Машината за абразивно бластиране е проектирана за работа на три смени, позволявайки работен цикъл под 8 секунди на детайл. Машината, оборудвана с четири високопроизводителни бластиращи турбини, всяка с инсталирана мощност от 11 kW, осигурява достатъчна мощност за постигане на необходимите резултати при отстраняване на мустаци.

Допълнителна информация може да откриете тук.

 

 

 

 

 

Roesler Group
Email: info@rosler.com
https://de.rosler.com/en-en/

     
Източник: Рьослер

Ключови думи: Roesler   Рьослер   автомобилостроене   абразивно бластиране   машини  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
Galika

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Фирмена публикация

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииОбяви за работаРеализацииСъбитиятаТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...