Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Мебелна фирма закупува многофункционална машина по стратегия за ВОМР - 27.04.2022

27.04.2022   |   Начало»Бизнес
 

Гоцеделчевското предприятие Мебели Петелов ще закупи ново модерно оборудване по проект, финансиран от стратегията за водено от общностите местно развитие (ВОМР) на Местна инициативна група (МИГ) - Гоце Дeлчев - Гърмен - Хаджидимово.

Бенефициентът и екипът на МИГ подписаха договор за финансиране на проект "Закупуване на оборудване за цех за производство на мебели", който е на стойност 126 840 лв. Одобрената безвъзмездна финансова помощ е в размер на 95 130 лв. при интензитет на помощта 75%. Проектът се финансира по Мярка 3-6.4 "Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности" от стратегията за ВОМР на МИГ - Гоце Делчев - Гърмен - Хаджидимово.

С реализацията на проекта ще бъде повишена конкурентоспособността на дружеството чрез закупуване на многофункционална машина за производство на корпусни мебели от плочести материали, оборудвана изцяло по "нестинг" технология. Технологията е една от най-перспективните иновации в сферата на производството на мебели. Тя позволява да се осъществяват максимум операции на един обработващ център, както и оптимално разпределение на детайлите върху плоча с голям формат. 

Прилагането на тази модерна технология води до максимално оползотворяване на материала, намаляване на разходите за транспортиране, междуоперационното складиране и подготовка на материали за следващи етапи на обработката. Чрез предвидената инвестиция ще се подобри ресурсната ефективност, ще се намали отпадъчният материал и себестойността на произведената продукция.

 

     
Източник: ОИЦ-Благоевград; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ОИЦ-Благоевград   Мебели Петелов   машина за производство на корпусни мебели  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
hofmann
РАИС
Galika

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Бизнес
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесПредстоящоВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...