Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Партньори от 4 държави организират обучителни курсове за работещи в сектори машиностроене и мехатроника

Партньори от четири държави – България, Гърция, Полша и Сърбия, организират кратки обучителни курсове, в рамките на 5 – 7 дни обучение, на заетите във фирмите техници и инженери, работещи в сектори "Машиностроене" и "Мехатроника".

В проекта "Общност за повишаване на квалификацията на инженерно-техническия персонал чрез активно учене" (allCUTE), по програма ЕРАЗЪМ+, участват 4 университета, предлагащи инженерно обучение: Технически университет – Габрово, Hellenic International University, Politechnika Gdanska, University of Nis, 4 търговско-промишлени палати от Габрово, Кавала, Гданск и Ниш и "Клъстер Тракия икономическа зона". 

"Целта е компаниите да подобрят уменията и да повишат квалификацията на фирмения си персонал. В началото на юни т. г. ще се проведат безплатни пилотни обучения на една група от 10 техници и една група от 10 инженери по създадените обучителни материали. Продължителността на курсовете е 3 – 5 дни", коментира Катя Стайкова, изпълнителен директор на "Клъстер Тракия икономическа зона".

Тя обяснява още, че учебният план се базира на резултатите от проучване, проведено сред 161 компании в Габрово и Пловдив – България, Източна Македония и Тракия – Гърция, Поморско воеводство – Полша, Ниш – Сърбия. Според анализа на анкетата работодателите определят за приоритетни 8 курса за техници, които са залегнали в учебния план, а именно електричество, електрически задвижвания, пневматика и електропневматика, хидравлика, вакуум и вакуумни технологии, оптимално използване на сгъстен въздух, работа и настройка на машини с ЦПУ и работа с автоматизирани производствени системи.

Ако желаете да се включите в безплатните пилотни обучения в началото на юни т. г. може да получите повече информация на посочения мейл - katya.staykova@tez.bg

     
Източник: ТИЗ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ТИЗ   ТУ-Габрово   машиностроене   мехатроника    

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Обучения/Семинари

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...