Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

60 абитуриенти придобиха сертификат за работа в ТИЗ

10 зрелостници от Професионална гимназия по машиностроене в Пловдив получиха сертификат за успешно завършен курс по пневматика, електропневматика, пневматични задвижвания и сензори в пневматичните системи. Същият сертификат ще бъде връчен на още 50 абитуриенти от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" в с. Калековец, ПГ по селско стопанство в с. Белозем и ПГ по хранителни технологии и техника в Пловдив. Това съобщават от Тракия икономическа зона (ТИЗ).

Всички те бяха обучавани 2 години по проект "Достъп до технологично модерна образователна среда", който се осъществява от екипа на Тракия ЕДУ към Тракия икономическа зона с финансовата подкрепа на Фондация "Америка за България". Учениците проведоха теория и практика в Центъра за професионално обучение "Тракия" към ТИЗ.

"Колеги машиностроители, уникалността и иновативността на проекта, в който участвахте, е не само, че вие се обучавахте в модерна база с роботи, но и че университетски преподаватели от Университета по хранителни технологии – Пловдив (УХТ) водиха часове в средното образование", коментира инж. Кирил Саксанов, директор на гимназията по машиностроене.

"Проектът даде възможност на младите хора от 4 училища да придобият допълнителни знания. Вие получавате сертификати, които имат тежест, ценни са, ако сега решите да започнете работа в заводите в ТИЗ. Сертификатите са идентични с тези, които издаваме на служители на предприятия, тъй като център "Тракия" служи и за квалификация и преквалификация на кадрите", подчерта доц. д-р инж. Таня Титова, директор на "Тракия ЕДУ" и декан на Техническия факултет на УХТ. 

В потвърждение на тези думи и директорът на "Клъстер Тракия икономическа зона" Катя Стайкова посочи, че желаещите могат да подадат своите автобиографии на специален имейл, а след това тя ще препрати получените документи на фирмите в ТИЗ. Абитуриентът Петко Желязков смята, че с придобитите нови знания и умения завършващите са готови за реалното производство.

Част от предоставеното оборудване от Schneider Electric по този проект разгледаха първокурсниците и гостите на тържеството в Професионалната гимназия по машиностроене. Още една компания от Тракия икономическа зона е включена в проекта – BTL Индъстрийз, един от водещите световни производители и търговци на медицинска техника, предоставя оборудване на Професионална гимназия по битова техника в Пловдив.

     
Източник: ТИЗ

Ключови думи: ТИЗ   машиностроене  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Обучения/Семинари

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...