Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

Иновативна последваща обработка на 3D отпечатани компоненти, изработени от фотополимерна смола

07.06.2022
 

Фотополимерните смоли позволяват отпечатването на изключително деликатни високопрецизни компоненти с индустриално качество. Системата C1 на AM Solutions – 3D post processing technology е отличен инструмент за автоматизирано премахване на поддържащи структури. Тя отговаря не само на най-стриктните индустриални стандарти, но и на всички изисквания по отношение на стабилност на процеса, системно качество на резултата, ефективност и проследимост.

Това подразделение на Roesler Oberflаеchentechnik е специализирано в предлагането на автоматизирани индустриални решения за последваща и довършителна обработка на 3D отпечатани компоненти. Компактната plug-and-play машина, разработена специално за автоматизирана последваща обработка на фотополимерни компоненти, изработени с 3D печат, се нуждае само от 230 V електрически контакт. Управлението на машината включва различни програми за обработка, които позволяват отстраняване на поддържащите структури от компоненти с различна форма. Освен това потребителите могат да приспособят своите програми за обработка към своите специфични нужди. Системата C1 може да обработва 3D отпечатани компоненти с размери до 340 x 440 x 170 мм (Д x Ш x В).

Прецизно адаптираната смес осигурява перфектни резултати при последваща обработка

За операциите при последваща обработка компонентите се поставят в кошница, която от своя страна се потапя във вана, пълна със смес, която е точно адаптирана към печатащия материал. След като бъде активирана съответната програма за обработка, процесът започва. Той се основава на химични, термични и механични ефекти. Ефективното взаимодействие на тези три механизма гарантира, че поддържащите конструкции могат да бъдат надеждно отстранени, без да се засягат целостта и размерите на компонентите.

Мониторингът на процесните параметри гарантира стабилност и рентабилност

Системата C1 е оборудвана с различни конструктивни характеристики, които гарантират стабилност на процеса и минимизират оперативните разходи. Това включва сензорно контролирано наблюдение на нивото на пълнене на сместа - веднага щом нивото падне под предварително зададена стойност, сместа автоматично се допълва от специален контейнер в системата.

Готова за цифровата производствена среда на Индустрия 4.0

Както всички системи за последваща обработка от AM Solutions – 3D post processing technology, C1 може лесно да се интегрира в цифровизирани производствени мрежи. Ключови параметри на процеса като температура, време за обработка и степен на замърсяване на сместа се следят постоянно от регистратор на данни и могат да се съхраняват чрез USB интерфейс.

 

 

 

 

Roesler Group
Email: info@rosler.com
https://de.rosler.com/en-en/

     
Източник: Рьослер

Ключови думи: Рьослер   Roesler   C1 на AM Solutions – 3D post processing technology   обработка на 3D отпечатани компоненти  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Фирмена публикация

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...