Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Перфектни повърхностни покрития за протезни и ортопедични компоненти от Ottobock

Компанията Ottobock от Дудерщат, Германия, производител на всички видове ортопедични системи, наскоро пусна в експлоатация две нови системи за абразивна повърхностна обработка от Roesler. Оборудването се използва във фабрика в Благоевград, България, открита през 2021 г. За планирането и изграждането на своето десето и най-голямо производствено предприятие международната здравнотехнологична компания обръща особено внимание върху ефективните и устойчивите процеси. По тази причина се използват специално разработен процес Keramo-Finish, енергийноефективен изсушител и центрофуга за почистване и рециклиране на технологичната вода.

Процесът Keramo-Finish замества процес, използващ киселинни съединения

Киселинно базираният процес за създаване на гланцово покритие с силен блясък е заменен от специално разработения процес Keramo-Finish. Той включва използването на порцеланово средство за полиране в комбинация със специална паста и изсветляваща смес. Новият, безкиселинен процес позволява пълно рециклиране на технологичната вода. Това не само довежда до значително намаляване на потреблението на вода и смеси, но и до значително намаляване на разходите.

Процесът по полиране се извършва в нова, високопроизводителна ротационна вибрираща машина, модел R 780 EC. Специалната форма на съда за обработка създава гладък, хомогенен поток на сместа. Това гарантира, че както малките и деликатни, така и големите и обемистите детайли, се полират бързо и се разделят ефективно и внимателно.

Същите оперативни предимства се постигат и с втората ротационна вибрираща машина, модел R 420 EC. Заедно със специално подбрани среди и смеси, Ottobock използва тази машина за широк спектър от приложения, вариращи от отстраняване на мустаци и оформяне на ръбове до изглаждане на повърхности.

За екосъобразно почистване и рециклиране на технологичната вода двете машини за абразивна повърхностна обработка са свързани към полуавтоматична центробежна почистваща система Roesler, модел Z 800.

Енергийноефективно изсушаване

За изсушаване на повърхностно обработените детайли Ottobock избира най-новата версия на ротационния изсушител RT 550 Euro-DH, доставен отново от Roesler. Този патентован изсушител с директна топлина е оборудван с иновативна отоплителна система с топлинен блок, директно монтирана към основната плоча на съда за обработка. Това осигурява високоефективен топлопренос с минимални топлинни загуби. По този начин изсушителят гарантира не само бързо, надеждно и безпроблемно сушене, но също така позволява значителни икономии на енергия, които в сравнение с конвенционалните сушилни системи могат да достигнат 40%.

За повече информация вижте тук.

 

 

 

Roesler Group
Email: info@rosler.com
https://de.rosler.com/en-en/

     
Източник: РЬОСЛЕР

Ключови думи: Rösler   Рьослер   Roesler   Ottobock   Keramo-Finish   повърхностна обработка   изсушител   ротационна вибрираща машина  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
Galika

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Фирмена публикация

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииОбяви за работаРеализацииСъбитиятаТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...