Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

CECIMO публикува данни за развитието на машиностроенето през първото тримесечие на 2022 г.

08.07.2022   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Европейската асоциация на машиностроителните индустрии (CECIMO) публикува икономически и статистически справочник с информация за развитието на машиностроенето през първото тримесечие на 2022 г. Данните за този период показват по-нататъшни положителни тенденции във възстановяването на европейския машиностроителен сектор, като поръчките достигат рекордни нива. В съответствие с това индексът на промишленото производство (IPI) отразява допълнително подобрение през първото тримесечие на 2022 г. в Европейския съюз (ЕС), както и в Еврозоната.

В бъдеще предизвикателства като прекъсвания на веригата за доставки, причинени от потенциални нови блокирания в Китай и войната в Украйна, могат да забавят растежа на производството през следващите тримесечия. Въпреки това се очаква силното търсене през първото тримесечие и натрупаните поръчки от миналата година, които се наблюдават в много сектори, да поддържат производствения индекс стабилен през следващия период.

Преглед на представянето на европейската машиностроителна индустрия констатира впечатляващо подобрение при новите поръчки през първото тримесечие на 2022 г. в сравнение със същия период на миналата година. В доклада се посочва, че чуждестранните поръчки на CECIMO8 са се увеличили с 29%, докато вътрешните поръчки са се увеличили с 19% спрямо същия период на миналата година. В резултат общият индекс на поръчките на CECIMO8 бележи ръст от 26% спрямо същия период на предходната година и отбелязва рекордни нива.

Въз основа на най-новите източници в доклада е направена актуализация на данните за световното производство на за 2021 г. Последните оценки показват, че глобалното производство на машини е нараснало с 19,7% през 2021 г., докато растежът на производството в страните от CECIMO е малко по-бавен, около 11,6%.

В публикацията се съдържат и първите прогнози на CECIMO за производството през 2022 г., които предвиждат нарастване в машиностроителния сектор с около 12%.

     
Източник: CECIMO

Ключови думи: CECIMO   проучване  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...