Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Нова опция за 3D сканиране в измервателните машини HELICHECK PRO и PLUS на WALTER

 

За измервателните машини HELICHECK PRO, HELICHECK PLUS и техните удължени "LONG" версии фирма WALTER вече предлага като опция 3D скенер за напълно автоматично измерване и дигитализация на инструменти и детайли.

Когато геометрията на режещия ръб в един и същ инструмент, изразена в стъпката и дистанцията между спиралите на два различни режещи ръба варира, говорим за инструменти с висока производителност. Те налагат високи изисквания не само към производството им, но и към измерването им. С оглед на многото различни параметри се препоръчва тяхното много по-бързо 3D лазерно измерване, например с машината на WALTER - HELICHECK 3D. За цялостното измерване обаче, доскоро бе необходима допълнителна по-прецизна, конвенционална измервателна машина за определяне на някои от параметрите. Следователно, за измерването на сложни инструменти, като тези, които обикновено се използват в автомобилния, космическия или медицинския сектор, досега бяха необходими две измервателни машини. С новата опция за 3D лазерно сканиране това вече не е така.

Две машини в тялото и размерите на една

3D лазерното измерване вече се предлага като опция за измервателните машини HELICHECK PRO и HELICHECK PLUS. "Това означава, че клиентите разполагат с две измервателни машини в корпуса и размерите на една", обяснява Зигфрид Хегеле, продуктов мениджър за приложения. Първо, 3D сензорът сканира детайла като облак от точки. След това измерванията могат да се извършват въз основата на това изображение. Отклоненията в параметрите на инструмента могат да бъдат открити чрез наслагване на изображението върху 3D чертежите на оригиналния модел. "Клиентите с множество производствени обекти могат да сравняват сканираните инструменти, произведени на различни машини, за да видят при кои операции възникват производствени разлики", казва Хегеле.

Ново поколение 3D скенери

Новият 3D сензор е от последното поколение лазерни скенери. Той има четири пъти по-висока разделителна способност, а измервателната машина, която е оборудвана с промишлен компютър от висок клас, може да обработва четири пъти повече данни за същото време. Ъгълът на ротация на сканиращата глава също е разширен с 55°, което прави възможно пълното сканиране на твърдосплавни пластини.

 

 

 

 

Walter s.r.o.
Blanenská 1289 - 66434 Kuřim - Czech Republic
Tel. +420541426605 / Mobile +420727947712
georgi.zilev@walter-machines.de
www.walter-machines.de

     
Източник: Валтер С.Р.О.

Ключови думи: Валтер   WALTER   HELICHECK   3D сензор   измервателни машини  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Фирмена публикация

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...