Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Ефективно струйно бластиране на стоманени заварки за релсови вагони, както и селскостопанска и строителна техника

За да отговорят на днешните изисквания за качество и дълъг експлоатационен живот, сложните стоманени заварки, използвани в производството на железопътни вагони, както и селскостопанска и строителна техника, изискват струйно бластиране преди боядисване. Струйните машини с непрекъснато подаване RHBD-K от Roesler са специално разработени за автоматична обработка на такива големи и тежки компоненти.

Съвременните железопътни вагони, както и селскостопанската и строителната техника, трябва да отговарят на строги изисквания по отношение на качество, дълъг експлоатационен живот и рентабилност. В този контекст ключова роля играе ефикасният производствен процес, включващ процеси по струйно бластиране на шасита, окачвания, носещи греди и др. В съответствие с техническите изисквания, струйното бластиране гарантира оптимална подготовка на повърхността чрез почистване, отстраняване на котлен камък и/или ръжда на компонентите преди боядисване.

Струйните машини от гамата RHBD-K на Roesler са специално проектирани за непрекъснато, автоматично бластиране на големи обеми стоманени заварки със сложни форми. Благодарение на свръхмодерната технология на оборудването може да се постигне повърхностна обработка от SA 2,5 с показания за грапавост на повърхността между 6 и 12 микрометра.

Високопроизводителните турбини гарантират бърза, ефективна и енергоспестяваща работа

Струйните машини са оборудвани с уникалните високопроизводителни турбини Gamma G и Rutten Gamma. Отделните компоненти на турбината могат да бъдат изпълнени в различни материали като стоманени отливки, инструментална или карбидна стомана или като комбинации от тези материали. В сравнение с конвенционалните бластиращи турбини, специалният Y дизайн и оптималната кривина на хвърлящите лопатки в Gamma G турбините допринасят за много по-висока скорост на хвърляне и по-прецизен модел на взривяване. Това води до значително по-добра ефективност на бластирането.

Устойчиво оборудване, лесно за поддръжка и с дълъг експлоатационен живот

Отпред и отзад на бластиращата камера RHBD-K са оборудвани с входна и изходна камера. Ако е необходимо, последната може да бъде проектирана като бластиращо помещение за ръчно последващо бластиране на особено сложни повърхностни участъци на стоманените заварки. Бластиращата камера е изработена от устойчива на износване манганова стомана. Критичните участъци в бластиращата камера съдържат допълнителна облицовка, състояща се от лесно сменяеми износващи плочи, също изработени от манганова стомана. Това гарантира оптимална защита от износване и гарантира дълъг живот на оборудването.

Интелигентни решения – цифров подход за по-ефективно бластиране

В усилията си да адаптира бързо разрастващата се цифровизация и интеркомуникация на оборудването и производствените процеси към технологията на струйното бластиране, Roesler разработи иновативни цифрови решения. Съответните софтуерни и хардуерни модули се предлагат във версии Basic, Advanced и Premium. В зависимост от индивидуалните нужди на клиента могат да бъдат предоставени комбинации от тези модули.

Повече за струйните машини с непрекъснато подаване RHBD-K вижте тук.

 

 

 

 

Roesler Group
Email: info@rosler.com
https://de.rosler.com/en-en/

 

     
Източник: РЬОСЛЕР

Ключови думи: Roesler   Рьослер   струйни машини   RHBD-K   бластиране   стоманени заварки  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Фирмена публикация

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...