Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Международна конференция в рамките на MachTech&InnoTech 2022 се фокусира върху подготовката на кадри за индустрията

На 13 септември 2022 г. в рамките на съпътстващата програма на международното промишленото изложение MachTech&InnoTech в Интер Експо Център в София ще се проведе Международна конференция за образованието, обвързано с индустриалните машини и технологии в условията на дигитализацията. Лектори от страната и чужбина ще коментират начините за създаване на отлично подготвени кадри за индустрията.

Конференцията се организира съвместно от Българска браншова камара машиностроене и Интер Експо Център. Тя ще бъде открита от Исабел Собрино Мате, старши съветник по политики в най-голямата работодателска организация за фирмите от металната, машиностроителната и технологичната промишленост CEEMET, която ще се фокусира върху 7-те най-търсени умения за справянето с нови професии и задачи, а именно: интердисциплинарните, аналитичните и меки умения, компютърно мислене, умения за проектиране на системи, творческо и предприемаческо лидерство и умения по киберсигурност.

Сред лекторите е един от визионерите в сектора – инж. Нишан Бъздигян, посочват организаторите от ИЕЦ. Управителят на РАИС ще разкрие предизвикателствата при осигуряването на квалифицирани кадри в съответствие със съвременните изисквания. Той ще наблегне на 3 аспекта: липсата на достатъчно квалифицирани работници, дългосрочното им задържане и дуалното обучение.

В ранния следобед, на сцената в Интер Експо Център излиза Кристиян Михайлов, член на борда на Професионалната асоциация по роботика и автоматизация (PARA), който ще изложи стъпките за успешната стратегия по роботика. След това думата ще вземе инж. Сашо Въжаров, управител на Ванико, който ще развие идеите си за повишаване на квалификацията и съвместната дейност с професионалните гимназии при подготовката на кадри за индустрията.

Проф. д-р. инж. Илия Железаров, ректор на Техническия университет в Габрово, ще разгърне визията за бъдещето и ще представи стъпките, които висшето училище предприема за подготовка на квалифицирани кадри за машиностроенето. Публиката ще получи практически пример за осъществяване на бизнес ориентирано обучение.

Проблемите при подготовката са акцентът в изказването на инж. Илия Келешев, председател на Браншовата камара машиностроене. Той ще коментира, защо Министерството на образованието и науката трябва да засили ролята си при приема в средното образование и ще представи проблемите при подготовката на кадри в професионалните гимназии и техническите университети, като ще разкрие повече за нарастващата роля на работодателите в процеса.

Международната конференция за образованието, обвързано с индустриалните машини и технологии, ще бъде достъпна за всички присъстващи на изложението MachTech&InnoTech 2022 с регистрация на www.machtech.bg.

     
Източник: ИЕЦ

Ключови думи: ИЕЦ   Браншова камара машиностроене   MachTech&InnoTech   РАИС   PARA   машини  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Предстоящо

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...